70 uçakla 98 hedef imha edildi

Güncelleme Tarihi:

70 uçakla 98 hedef imha edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2016 22:46

Terör örgütü PKK’nın önceki gün Çığlı Üs Bölgesi’ne saldırısının ardından başlatılan hava harekâtlarında örgüte ağır darbe vuruldu.

Haberin Devamı

Kuzey Irak’ta 9 ayrı kamp ile Çukurca ve Hakkâri-Gevanakurki bölgesindeki hedeflere yapılan harekâtlarda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
Diyarbakır ve Malatya Erhaç’tan eş zamanlı olarak havalanan F-16 ve F-4 2020 tipi toplam 70 savaş uçağı, lazer güdümlü bombalar ve nüfuz edici bombalarla (NEB) 98 hedefi imha etti.

DAĞLICA’YA DA OPERASYON

Yurtiçinde ise önce saldırının yapıldığı Çığlı Üs Bölgesi’nin bulunduğu Çukurca ile Dağlıca kırsalına yönelen savaş uçaklarının daha sonraki hedefleri Kuzey Irak’taki PKK kampları oldu. Kuzey Irak’ta Avaşin, Basyan, Zap, Hakurk, Gara, Metina, Kandil, Sinath ve Haftanin’deki kamplar vuruldu. Önceki gün saat 04.00’te başlayan ve saat 21.15’e kadar süren toplam 17 saatlik hava harekâtı Hakkari-Gevanakurki Tepe bölgesine yapılan operasyonla sona erdi. Terörist, sığınak, mühimmat deposu ve silah mevzilerinden oluşan 98 hedefe çok ağır zayiat verildiği belirtildi. Güvenlik kaynakları Dağlıca bölgesine dün sabah itibarıyla da belirli aralıklara operasyonların yapıldığını bildirdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!