5 saat kriz

Güncelleme Tarihi:

5 saat kriz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2016 21:40

Cizre'de süren operasyonlar sırasında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın bulunduğu heyete ateş açıldığı ve yaralılarla birlikte bir bodrumda mahsur kaldığı haberi Ankara’yı alarma geçirdi.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Meclis’te yaptığı açıklamada 15 kişilik sivil heyetin güvenlik güçlerince ateş altına alındığını belirterek, hükümetin duruma acil müdahele etmesini istedi. Demirtaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile yaptıkları görüşmelere karşın ambulansların yaralıların yanına gidemediğini söyledi ve “Parlamento, kendi egemenliğinde olan bir yerde bu kadar ağır suçlara karşı bu kadar duyarsız kalamaz” dedi.

Demirtaş’ın açıklamasından sonra HDP yöneticileri ve milletvekilleri ayrı ayrı heyetler halinde Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile İçişleri Bakanlığı’na gitti. İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, üçü yaralı 7 sivilin bulunduğu grubun güvenli bir yere nakilleri konusunda HDP heyetine güvence verdi. HDP’liler Cizre’den haber gelinceye kadar bakanlıkta beklemeyi sürdürdü.

Haberin Devamı

GENEL KURUL’DA TARTIŞMA

HDP’li Başkanvekili Pervin Buldan’ın yönettiği Meclis Genel Kurulu’nda da konu tartışıldı.
CHP ve HDP hükümetten bilgi vermesini isterken, grup başkanvekilleri ve parti sözcülerinin eleştirileriyle Genel Kurul’daki tartışma birkaç saat sürdü.
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan saat 17.00’de yaptığı açıklamada milletvekili ile belediye başkanvekilinin bulundukları yerden alınarak belediyeye getirildiğini, yaralıların da hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Böylece Demirtaş’ın duyurusundan 5 saat sonra kriz çözülmüş oldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!