10 ödül gururu

Güncelleme Tarihi:

10 ödül gururu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2015 20:35

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) organize ettiği ‘Yılın Basın Fotoğrafları 2015’ ödül töreni, Ankara’da düzenlendi. Yarışmaya damga vuran fotoğraflarıyla Hürriyet foto muhabirleri Fahir Arıkan, Sefa Özkaya, Levent Kulu, Selçuk Şamiloğlu ve Murat Şaka ödüllerine kavuştu.

Haberin Devamı

YILIN Basın Fotoğrafları’nda Hürriyet, Selçuk Şamiloğlu’nun ‘yılın haber fotoğrafı’ üçüncülüğü, ‘Avrupa Birliği (AB) yansımaları fotoğrafı’ ikinciliği, ‘yılın portre fotoğrafı’ birinciliği ve ‘Sebahattin Yılmaz-Cem Emir’ özel ödülü; Murat Şaka’nın ‘AB yansımaları fotoğrafı’ mansiyon ödülü ve ‘günlük yaşam’ kategorisinde birincilik ödülü, Levent Kulu’nun ‘günlük yaşam’ kategorisinde ikincilik ödülü; Fahir Arıkan’ın ‘yılın siyaset fotoğrafı’ ikinciliği ve ‘Rafet Hüner’ özel ödülü ve Sefa Özkaya’nın ‘TFMD’ özel ödülü ile toplamda 10 dalda ödül kazandı.


‘TABUT ÇEKMEKTEN YORULDUK’

Açılış konuşmasında TFMD Başkanı Rıza Özel, yaşanan terör olayları nedeniyle 30’uncusu düzenlenen törenin kutlama şeklinde yapılmadığını belirterek, “Bizler artık ay-yıldızlı bayrağımızı tabutların üzerinde fotoğraflamaktan yorulduk. İnanın bana o bayrağın güzel durmadığı tek bir yer var; o da bir tabutun üzeri” dedi.

Haberin Devamı

10 ödül gururu

FOTOĞRAF: SELÇUK ŞAMİLOĞLU
Portre kategorisinde birincilik ödülü: IŞİD zulmünden kaçan Suriyeli bir kadın ve bebeği.

10 ödül gururu

FOTOĞRAF: LEVENT KULU
Günlük yaşam fotoğrafları kategorisinde ikincilik ödülü: Kobani’de tankların önünden geçen at arabası.

10 ödül gururu

FOTOĞRAF: SEFA ÖZKAYA
TMFD Özel Ödülü: İstanbul’dan günlük hayatın içinde yakalanmış bir kare. ‘Selfie’ çeken gençler.

10 ödül gururu

FOTOĞRAFI: FAHİR ARIKAN
Rafet Hüner özel ödülü: MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eşi Tuba Vural’ın cenazesinde Kocatepe Camisi’nde...

10 ödül gururu

Haberin Devamı

FOTOĞRAF: MURAT ŞAKA
Günlük yaşam fotoğrafları kategorisinde birincilik ödülü: Türkiye’de çalışan Afrikalı bir hayat kadını...

10 ödül gururu

KILIÇDAROĞLU VE TÜRKEŞ FOTOĞRAF ÇEKTİ

ÖNCEKİ akşam Ankara’da düzenlenen törene katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘onursal üyelik’ verildi. Kılıçdaroğlu, AFP foto muhabiri Bülent Kılıç’a ‘yılın basın fotoğrafı’ ve ‘yılın haber fotoğrafı’ dalında ödül verdi. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ise, ‘yılın haber fotoğrafı’ ikincisi Bülent Kılıç’a ve ‘yılın haber fotoğrafı’ üçüncüsü Selçuk Şamiloğlu’na ödülünü verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!