Gürsel Tekin: Parti yöneticileri Güneydoğu’da görev yapsın

Güncelleme Tarihi:

Gürsel Tekin: Parti yöneticileri Güneydoğu’da görev yapsın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 20:30

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Doğu ve Güneydoğu’daki bazı merkezlerde sandık güvenliği ve taşımalı oy sisteminin tartışıldığını hatırlatarak “Parlamento’daki 4 partinin yöneticilerine çağrıda bulunuyorum: Gelin tartışılan bölgelerde kurulan sandıklarda bizler görev alalım” dedi.

Haberin Devamı

Tekin, Hürriyet’e şunları söyledi:

DEMOKRASİ SINAVI

“Türkiye’de yapılan seçimlerin tartışmalı olması, özellikle küresel dünyanın Türkiye’deki seçimleri yakından izlemesi, ülke demokrasisi açısından hoş olmayan görüntüler ortaya çıkarıyor. Bu seçim çok anlamlı. Türkiye’de gerçekten demokrasi sınavı verilecek bir seçim olacak. Seçimin meşruiyeti tartışmalı hale gelirse sonuçlar çok da anlam ifade etmeyecektir. Özellikle Türkiye coğrafyasındaki bazı bölgelerde sandık kurulamayacağı yönündeki sözler, seçimi meşruiyet ve hukuksal olarak tartışmalı hale getirecektir. 2002 yılında Siirt’te iki mahallede sandık kurulamadığı için Anayasa Mahkemesi seçimi iptal etmişti. Yüksek Seçim Kurulu da (YSK) burada ciddi bir sınav verecek. Özellikle başta Cizre olmak üzere sandık kurulamayacak denilen yerlerde Parlamento’daki siyasi partiler CHP, AKP, MHP ve HDP yöneticilerinin oralarda sandık görevlisi olması gerekir. Tüm partilere ve YSK’ya çağrıda bulunmak istiyoruz. Seçimlere gölge düşürmemek için el ele verelim ve gidip sandık başlarında görev alalım. Aksi halde seçimler anayasal olarak ve uluslararası arenada tartışılır hale gelecektir. Gürsel Tekin olarak ben görev almak istediğimi YSK‘ya bildiriyorum.

Haberin Devamı

BUSH’UN IRAK’A GİRİŞİ GİBİ

Başbakan’ın Diyarbakır’a nasıl girdikleriyle ilgili gazeteci arkadaşlara bir demeci vardı. Bu demeç bana Bush’un Irak’a girişini anımsatıyor. Bu demeç çok düşündürücü. Çünkü Türkiye coğrafyası içinde Sayın Başbakan’ın bir ile gitmesi zaten meşru olmalı. Bir ülkenin başbakanı o ülkenin her şehrine gidebilmeli. Sanırım sürçülisan etmiştir, aksi halde sandık konusu tartışma konusu haline gelir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!