Başkent 'Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Başkent Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 01:51

14 STK’nın öncülüğünde dün Ankara’da düzenlenen “Teröre hayır, kardeşliğe evet” yürüyüşüne geniş katılım oldu.

Haberin Devamı

Başkent Ankara dün "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüdü. Sıhhiye Meydanı'nda saat 16.30'da başlayan yürüyüşte dev bir Türk Bayrağı açıldı. Meclis'te sona eren yürüyüş dolayısıyla Sıhhiye Meydanı ve Ulus civarındaki bazı yollar 21.00'e kadar trafiğe kapalı kaldı.

Hürriyet

Son dönemde yaşanan terör olayları nedeniyle 14 işçi ve işveren örgütünün öncülüğünde organize edilen "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşü nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken, geniş güvenlik önlemi alındı.

Hürriyet

Haberin Devamı

Yürüyüş için Ankara dışından 100'e yakın otobüs geldi, polis Başkentin 5 giriş noktasında tedbirler aldı. Gelen otobüsler, Atatürk Kültür Merkezi alanına alındı. Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı.

Hürriyet

7 AYRI NOKTADA ÜST ARAMASI


İşçi ve işveren örgütlerinin üyelerinin yanı sıra vatandaşlara da açık olan yürüyüşe katılanlar, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alınmaya başlandı.

Hürriyet



6 BİN POLİS GÖREVLENDİRİLDİ


Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.

Haberin Devamı

Hürriyet

Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat şubeleri başta olmak üzere, tüm branşlardan yaklaşık 6 bin polis görevlendirildi.

Hürriyet

TEK SLOGAN ATILACAK


İşçi ve işveren örgütleri tarafından yürüyüş sırasında "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmaması ve sadece Türk bayrakları açılması kararı alındı.

Hürriyet

Yürüyüşü organize eden işçi ve işveren örgütleri şunlar:

HAK-İŞ, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)

Haberin Devamı

Hürriyet TÜSİAD'DAN BOYDAK AÇIKLAMASI " >


KAZANLI MÜTEAHHİTLERDEN YÜRÜYÜŞE DESTEK

Kazan İlçesi’ndeki müteahhitler, Sıhhiye Meydanı’nda saat 16.30’da başlayıp, Ulus’taki Birinci Meclis’te sonuçlanacak ’Teröre hayır, kardeşliğe evet’ temalı yürüyüşe destek verdi.

Artan terör olayları nedeniyle 14 sivil toplum kuruluşu ve meslek gruplarının düzenlediği yürüyüşe Kazan Müteahhitler Derneği (KİMDER) yönetim olarak katıldı. Müteahhitlerin aldığı karara Kazan Belediye Başkan Yardımcıları Cengiz Gevrek, Ahmet Ceylan, Orhan Yazıcı da destek verdi. PKK terör örgütünün Kürt halkının hakkını savunmadığını belirten Dernek Başkanı Mustafa Erol, müteahhitler olarak grup halinde katıldıkları yürüyüş öncesinde Kazan’da yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Haberin Devamı

Bugün sorumluluk alma vaktidir. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiği herkesin malumu. Vatanımızın birliği ve bütünlüğü üzerinde bugün büyük bir oyun sergilenmekte. Siyasi görüşümüz ve etnik kökenimiz ne olursa olsun, söz konusu vatan olduğunda elimizi değil gövdemizi taşın altına koymak gerekir. Türkiye gibi güçlü bir devletin üzerinde planlar yapanlar bilmelidirler ki dedeleri de aynı oyunları oynamıştı". Hasan POLAT/KAZAN (Ankara) (DHA)

Haberin Devamı

BASIN TOPLANTISIYLA DUYURULDU
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, salı günkü basın toplantısında 14 STK olarak Ankara’da Birinci Meclis binasında sona erecek yürüyüş kararı aldıklarını açıkladı. Bu açıklamadan sonra toplantıya katılacağını açıklayan STK sayısı hızla artmaya başladı. Dün öğleden sonra da sayı 217’ye çıktı.

Hürriyet

Hürriyet ANKARA'DAN BİRLİK MESAJI

Hürriyet

Yürüyüş bu afişle duyuruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!