Yargıtay, kız arkadaşının ölümüne neden olan sürücüye verilen cezayı az buldu

Güncelleme Tarihi:

Yargıtay, kız arkadaşının ölümüne neden olan sürücüye verilen cezayı az buldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 12:13

ADANA’da alkollü araç kullanırken karşı yönden gelen otomobile çarpıp yanında bulunan kız arkadaşının ölümüne ve diğer araçtaki 5 kişinin de yaralanmasına neden olan 35 yaşındaki Cumali Kirik’e verilen 3 yıl 4 ay hapis cezasını Yargıtay az buldu. Yeniden yargılanan Kirik bu kez 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Pazarlamacılık yapan arkadaşı 29 yaşındaki Zeliha Gezgin ile 27 Nisan 2013’te alkol alan Cumali Kirik, 01 DJ 053 plakalı otomobiliyle kent merkezine doğru hareket etti. Aşırı hızlı olduğu öne sürülen Cumali Kirik, merkez Çukurova İlçesi’ne bağlı Dörtler Köyü’nde otomobilin kontrolünü kaybederek Ümütcan Nazik yönetimindeki 01 NM 745 plakalı otomobile çarptı. Kazada, Cumali Kirik’in yanındaki Zeliha Gezgin öldü, diğer otomobildeki Ümütcan, Nuri, Lütfiye, Sultan ve Seval Nazik yaralandı. Kazanın ardından hafif yaralanan ve 1.47 promil alkollü olduğu saptanan Cumali Kirik, tutuklandı.

22.5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ

Cumali Kirik hakkında ’taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açtı. Zeliha Gezgin ile bir süre alkol aldıktan sonra kent merkezine doğru hareket ettiklerini belirten Kirik, "Viraja yaklaştığımızda yolun mıcırlı olduğunu fark ettim. Mıcırda kayan aracı kurtaramadım ve direksiyon kontrolünü kaybettim. Kazada arkadaşım Zeliha öldü, hiç suçu günahı olmayan insanlar zarar gördü. Pişmanım, çok üzgünüm" diye savunma yaptı.

Mahkeme heyeti, Kirik’i, ’bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya sebebiyet verme’ suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da verilen hapis cezasının süresi ve tutuklulukta geçirdiği süre dikkate alınarak tahliye edilen sanığın ehliyetine de 3 yıl süreyle el konulmasına karar verildi.

YARGITAY KARARI BOZDU

İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 12’nci Ceza Dairesi, kazanın oluş biçimi ve meydana gelen zarar nedeniyle sanığa alt sınırdan daha fazla uzaklaşılarak ceza verilmesini isteyerek yerel mahkemenin kararını bozdu. Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanan Cumali Kirik bu sefer 5 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!