Bakan Işık: Seçim hükümetinde 2 HDP’li olmasının nedeni Bahçeli

Güncelleme Tarihi:

Bakan Işık: Seçim hükümetinde 2 HDP’li olmasının nedeni Bahçeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2015 16:24

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli nedeniyle seçim hükümetinde 2 HDP’li bakanın bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Işık, "Bnun bütün sorumluluğu Devlet Bahçeli’nindir. Hiç bize alanda siyaset yaparken ‘Ak Parti ile HDP beraber oldu. Koalisyon oldu. Şunu yaptı, bunu yaptı’ demesin. Anayasa her şeyi açıkça yazmış. Hem Cumhurbaşkanını Anayasa’ya sadakate çağıracaksın, hem de Anayasa'nın emri olan milletvekillerini engelleyeceksin. Senin engellemelerine rağmen ‘Bu bir devlet görevidir. Bu bir anayasa emridir.’ diyen Tuğrul Türkeş’i de linç edeceksin. Bu anlaşılabilir bir şey mi?" dedi.

"YANLIŞ HESAP KANDİL’DEN DÖNDÜ"
Konya’da Ak Parti İl Teşkilatı’nın 46’ıncı İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Bakan Işık, yaptığı konuşmada tırmanan terör olaylarına değinirken, koalisyon çalışmaları ilgili de MHP ve CHP’yi eleştirdi. Konuşmasının ilk bölümünde gelen şehit haberlerinin yüreklerini dağladığını belirten Işık, barış ve kardeşliğe vurgu yaparak bu milleti oluşturan tüm unsurların birbirine sıkı sıkıya kenetlenmesi için ellerinden gelen gayreti göstermek durumunda olduklarını belirtti. Bu milletin unsurlarını birbirinden ayırmanın mümkün olmayacağını da kaydeden Işık, terörle mücadelenin de devam edeceğini vurguladı. Birilerinin 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan tabloyu hükümet zaafı olarak algıladığını ifade eden Işık, "Tek parti hükümeti kurulamadığı dönemde, hükümet veya şuanda iş başında olan geçici hükümet teröre mücadele edemez, biz terörü azdırarak Türkiye Cumhuriyeti’ne diz çöktürelim diye yanlış hesap yaptılar. Ama yanlış hesap Kandil’den döndü" dedi.

Haberin Devamı

"PKK’YI KENDİ ÜRETTİĞİMİZ SİLAHLARIMIZLA VURDUK"
Türkiye’nin operasyon kabiliyetini çok hafife alındığını da belirten Işık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Onlar zannettiler ki 90’lı yıllardaki gibi bazı Batılı ülkeler ‘Benim silahımla operasyon yapamazsın. Mühimmatımı kullanamazsın’ diye Türkiye Cumhuriyetinin elini tutacak. Ak Parti iktidara geldiği günden beri bu coğrafyada var olmanın şartının çok güçlü bir silahlı kuvvetlere sahip olmak, o silahlı kuvvetleri de güçlü kılmak için çok güçlü bir savunma sanayi inşa etmek olduğunu bilerek hareket etmişti. Son saldırıda büyük oranda kendi milli imkânlarımızla geliştirdiğimiz silah ve mühimmatı kullandık. Göktürk-2 ile Kandil’de ne yapıldığını her gün izledik. İnsansız hava araçlarımızla ANKA’mızla günlük istihbaratımızı yaptık. PKK’nın Türkiye’nin bilmediğini düşündüğü tüm hedefleri tespit ettik ve imha ettik. Türkiye ile bilek güreşi yapılamayacağı gördüler, kimi Kandil’e, kimi Suriye’nin içlerine kaçtı. Kimi de kaçacak delik arıyor. Bu terörle mücadele taviz verilmeden sürdürülecek. Ta ki terör örgütü diz çökene kadar.

Haberin Devamı

"HDP PKK’YA SİLAH BIRAKTIRMALI"
HDP’nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı oyu milletin barışa verdiği destek değil de sanki teröre verdiği destek gibi aldığını igade eden Işık, yanlış hesap yaptıklarını söyledi. Türkiye’de hiçbir siyasetçi ve siyaset kurumunun arkasını şiddete ve teröre dayayamayacağını ifade eden Işık, HDP’nin PKK’ya 'ama’sız silah bıraktırması gerektiğini vurguladı. HDP’nin gideceği başka yolu olmadığını da söyledi. CHP ile koalisyon yapmadıkları için memnun olduğunu belirten Işık, şöyle konuştu: "PKK’nın canlı bombaları, CHP’de de bazı serseri mayınlar var. Şu Mahmut Tanal denilen adama bir bakınız lütfen. Tam bir serseri mayın. Ne zaman nerede kime çarpacağı belli değil. En son Sümeyye Erdoğan kardeşimize yönelik yaptığı çirkin hareketi hepimiz, nefretle kınadık. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan, hatta sadece hanım olan bir insana bile yapılmasını asla ve asla kabul edemeyeceğimiz bir hareketi Sümeyye Hanım’a yaptı. Bu serseri mayın. Nerde ne zaman nereye çarpacağı belli değil. Ama iyi ki CHP ile koalisyon yapmamışız değdim konu şu; Sayın Kılıçdaroğlu böyle bir ahlaksızlığı yapan milletvekiline sadece danışmanı kurban ederek milletvekili koruma durumu anlayışı ne ile izah edilebilir? Düşünün böyle bir parti ile Ak Parti koalisyon yaptı ve 3 gün sonra yine böyle bir serseri mayın gibi yere çarptı. Ne olacak koalisyon. O açıdan iyi ki CHP ile koalisyon yapılmamış."

Haberin Devamı

"BAHÇELİ NE YAPTIĞINI KENDİSİ DE BİLMİYOR"
Bakan Işık, 7 Haziran seçimleri sonrası koalisyon hükümeti kurmak istedikleri Bahçeli’nin önce seçim çağrısında bulunduğunu, ardından AK Parti ile koalisyona, kısa süreli seçim hükümetine, azınlık hükümetine, Meclis'in kendi iradesi ile HDP’nin içinde olmadığı bir seçim hükümetine ‘hayır’ dediğini anlattı. Bahçeli’nin ne yapmaya çalıştığını anlayamadığını ve sorduğu partililerin de anlamadıkları yönünde görüş belirttiğini söyleyen Işık, "Biliyorum adım gibi eminim sayın Bahçeli kendi de anlamadı. Sayın Bahçeli’nin bazı fantastik hesaplamaları, gizemli cümleleri var. Şimdi bu koalisyon şeylerinden bir hesap çıkarmaya çalıştı ama kendi de beceremedi, nereye varacağını da tahmin edemedi. Şimdi biranda açıkta kaldı. Şuanda kendi tabanında bile ciddi öfke ve kızgınlık var" dedi.

Haberin Devamı

"2 HDP’Lİ BAKANIN SEBEBİ BAHÇELİ"
Işık, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin tek derdinin AK Parti ile HDP’yi bir koalisyonda görmek olduğunu ileri sürerken şöyle devam etti: "Bu anayasayı Ak Parti yazmadı. Anayasada hüküm belli. Eğer Meclis’te 45 gün içinde bir hükümet çıkmazsa Cumhurbaşkanı ülkeyi seçime götürür, bir başbakan atar ve bütün partilerden sandalyeleri oranında bakan alır. Bu Ak Parti’nin tercihi değil ki. Eğer bugün şu anki seçim hükümetinde 2 tane HDP’li bakan varsa bunun bütün sorumluluğu Devlet Bahçeli’nindir. Hiç bize alanda siyaset yaparken ‘Ak Parti ile HDP beraber oldu. Koalisyon oldu. Şunu yaptı, bunu yaptı’ demesin. Anayasa her şeyi açıkça yazmış. Hem sen Cumhurbaşkanını Anayasa’ya sadakate çağıracaksın hem de Anayasanın emri olan milletvekillerini engelleyeceksin. Senin engellemelerine rağmen bu bir devlet görevidir. Bu bir anayasa emridir diyen Tuğrul Türkeş’i de linç edeceksin. Bu anlaşılabilir bir şey mi? MHP yönetiminin şu içinde bulunduğu durumu anlatmanızı istiyoruz. Diyelim ki; 1 Kasım'da böyle bir tablo yine çıktı. O zaman MHP’ye oy veren niye oy versin? Çözümsüzlük üreten bir partiye seçmen niye oy versin?"

BAKMADAN GEÇME!