TIR’ları durduran savcılara dava vizesi

Güncelleme Tarihi:

TIR’ları durduran savcılara dava vizesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2015 01:31

HÂKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2’nci Dairesi, MİT TIR’larının Hatay ve Adana’da durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıoğlu’nun son savunmalarının alınmasını ve haklarında kovuşturma izni verilmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Daire, Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, Ceyhan İlçe Jandarma Komutanı Erdal Yılmaz ve Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanı Kubilay Ayvaz hakkında da kovuşturma izni verdi. HSYK 2’nci Dairesi Başkanı Mehmet Yılmaz, savcıların tutuklu olmaları nedeniyle dosyayı öncelikle ele aldıklarını söyledi. Bir üyenin yurtdışında bulunması nedeniyle 6 üyeyle toplandıklarını belirten Yılmaz, kararın 2 üyenin muhalefetine karşı oy çokluğuyla alındığını açıkladı. Yılmaz, HSYK 2’nci Daire üyeleri Mustafa Kemal Özçelik ve Mahmut Şen’in henüz kovuşturma izni verilmemişken soruşturma aşamasında hâkimlerin tutuklanmasının yanlış ve hukuksuz olduğu, savunma için kendilerine yeterli süre verilmemesi gerekçesiyle muhalif kaldıklarını söyledi. Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre, HSYK’nın kovuşturma izni kararı, Tarsus, İskenderun ve Osmaniye başsavcılıklarına gidecek. Evraklar ulaştıktan sonra 5 gün içinde ilgili savcılık iddianame düzenleyecek.

Haberin Devamı

ERGENEKON’DAN DERS ALDIK

İddianamenin gönderileceği ağır ceza mahkemesi de iddianamede yazılı suçlardan yargılama yapılıp yapılmayacağına, son soruşturmanın açılıp açılmayacağına karar verecek. Savcılar, haklarında son soruşturmanın açılması kararı alınması durumunda Yargıtay’ın ilgili dairesinde yargılanacaklar. Yılmaz, ayrıca, “Bizler, verilen kararın siyasi sonuçlarını değil, adalet, doğruluk, dürüstlük, yasallık ve hakkaniyeti gözetmekle mükellefiz. Yasadışılığa, adalet ülküsü dışında hareket eden, hukuk zemininde kalmayan eylemlere göz yumulduğunda neler yaşandığını yakın bir geçmişte Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, İzmir, İstanbul Casusluk, Hanefi Avcı, İlhan Cihaner, Ahmet Şık, Nedim Şener soruşturma ve davalarında hep birlikte gördük, izledik ve ders aldık” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!