47 öğrenci ve 2 öğretmen yemekten zehirlendi

Güncelleme Tarihi:

47 öğrenci ve 2 öğretmen yemekten zehirlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 21:25

Aksaray’da 47 ilkokul öğrencisi ve 2 öğretmen yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Aksaray’ın Güzelyurt ve Ortaköy ilçelerindeki ilkokullarda eğitim gören 47 öğrenci ve 2 öğretmen, öğle yemeğinin ardından mide bulantısı, karın ağrısı ve kusma şikayetleriyle hastanelere müracaat etti.

Yemekten zehirlendikleri belirlenen öğrenci ve öğretmenler Aksaray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Öğrenci ve öğretmenler burada tedavi altına alınırken, yemeği Aksaray’da bir yemek firmasının dağıttığı öğrenildi. Zehirlenen öğrencilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi.

NİĞDE'DE DE 248 KİŞİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE HASTANEDE

Niğde’nin Ulukışla ve Çiftlik İlçeleri’nde yedikleri yemekten zehirlendikleri şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısı 248’e ulaştı. Çiftlik Devlet Hastanesi’ne 165, Ulukışla Devlet Hastanesi’ne ise 83 olmak üzere 248 kişinin öğlen yedikleri yemekten sonra mide bulantısı şikayetiyle hastanelere başvurdukları belirtildi. 247’si öğrenci 1’i öğretmen olan 248 kişiden 25’inin Niğde Devlet Hastanesi’ne, 4’ünün de Bor Devlet Hastanesi’ne sevk edildikleri ve sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

NUMUNE ALINDI

Haberin Devamı

Öte yandan Niğde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de incelemek üzere öğrencilerin yedikleri yemekten numune aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!