HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Rock star değilim, pop star değilim

Güncelleme Tarihi:

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: Rock star değilim, pop star değilim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2015 01:26

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Popüler” olduğuna yönelik değerlendirmelere atıfla, “Bir fenomen değilim, rock star değilim, pop star değilim. Siyasi hedefleri olan, Ortadoğu’nun kan revan içerisinde olduğu, Türkiye’nin de barış ve demokrasiye ihtiyaç duyduğu bir dönemde umut yaratan bir siyasetin eş başkanıyım” dedi.

Haberin Devamı

TBMM’de makamında partisini izleyen gazetecilerle bir araya gelen Demirtaş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesine dikkat çekerek, kendisine ve partisine yönelik olası provokasyon girişimlerinin olabileceğini de söyledi. Demirtaş’ın gündeme ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

“Bence HDP’nin listesi Türkiye’de yapılabilecek en renkli liste. Türkiye’yi temsil eden bir liste. AKP’nin, CHP’nin, MHP’nin tüm adayları da kıymetlidir. Ama bence HDP dışında Türkiye partisi yok bu seçimde. Herkes belli bir grubun belli bir kesimin partisi. Bizim için ‘Baraj sorunu tümüyle ortadan kalkmıştır’ diyecek durumda değilim. Barajı aşabileceğimizi düşünüyorum. Anketler de öyle gösteriyor. AKP’de ciddi düşüş var. Tahminlerime göre tek başına iktidarı kaybetmenin tam sınırında AKP. Biz baraj sınırındayız, AKP iktidardan düşme sınırında. Kampanyamız da yeni yaşam üzerine kurulu. Barışçıl, demokratik, neşeli bir kampanya, cıvıl cıvıl kampanya yapmak istiyoruz. Dilek Öcalan, HDP’nin çok seslilik, renklilik kriterinin parçası. Türkiye gerçekliğine aykırı değil. Türkiye’nin bir gerçeğidir. (Gülerek) Altan Tan da Türkiye’nin bir gerçeği. Seçim müziğimiz birkaç güne hazır olur. Benim de amatör müzikle ilgilenen kişi olarak katkım oldu.

AYNI NOKTADAYIZ

Heyet ne zaman gider, netleşmedi. Gözlemci Heyet’le (İzleme Kurulu) gidilirse ‘Müzakere başlanmıştır’ diyebiliriz. Müzakere başlarsa kongre takvimiyle o konuşma başladığı zaman konuşulacak mevzulardan biri olacak. Nevruz’dan bu yana aynı noktadayız. Cumhurbaşkanı kafasına göre, başbakan kafasına göre liste hazırlıyor. Cumhurbaşkanı izleme heyetine karşı olduğunu söyledi, ‘olacaksa da şu isimler olsun’ diye dayatmada bulunuyor. Uzlaşmaya varamadıkları için de liste olmuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!