Kadınlara yer açın

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara yer açın
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 02:12

KA.DER, TBMM’de temsil edilen dört partinin genel başkanlarına bir mektupla açık çağrıda bulunarak, “Kadınların ülke yönetiminde seslerini duyurabilecekleri sayıda temsil edilmeleri gerekmektedir” dedi.

Haberin Devamı

KADIN Adayları Destekleme Derneği’nden (KA.DER), AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ile Selahattin Demirtaş’a hitaben yazılan mektupta şu ifadeler yer aldı: “7 Haziran 2015 genel seçim aday listelerinin belirlenme süreci, kadınların siyasete ve ülke yönetimine katılımının artması ve ülkemizdeki erkek egemen siyasi kültürün dönüşmesi için yeni bir fırsattır.

SİYASET OKULLU KADINLAR

Ülkemiz için arzuladığımız demokrasi, toplumsal barış ve adalet ancak kadınların erkeklerle birlikte ve eşit ölçüde ülke yönetiminde söz sahibi olmalarıyla gerçekleşecektir. KA.DER, 12 yıldır sürdürdüğü kadınlar için siyaset okullarında Türkiye’nin birçok ilinde her partiden yüzlerce kadın siyasetçi ile çalışmıştır. Bu kadınların çoğunun, KA.DER’li birçok kadınla birlikte, bugün aday adayı olduklarını görmekten de büyük mutluluk duymaktadır.

Haberin Devamı

BEKLENTİ EŞİT TEMSİL

KA.DER, aday listeleri oluşturulurken, tüzüklerinde kadın kotası bulunan partilerin bu kota oranlarını eksiksiz hatta eşit temsile doğru yükselterek uygulamalarını, kota uygulamayan ama demokrasi, toplumsal barış ve adaleti savunan diğer partilerin de savundukları ilkelerin arkasında durarak kadın-erkek eşit temsili yönünde listeler hazırlamalarını ve kadın adayları seçilebilir üst sıralarda göstermelerini bekliyoruz.”

‘BAĞIMSIZ ADAYLIK’ ÇAĞRISI

KADIN Partisi Genel Başkanı Benal Yazgan, Bağımsız Kadın Adaylar Platformu kurduklarını belirterek, “Bağımsız aday olmayı düşünen özgür ve cesur kadınları oluşturduğumuz platformda buluşmaya çağırıyoruz” dedi. İTÜ’nün Maçka’daki sosyal tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Yazgan şunları söyledi: “TBMM’deki ‘erkek egemen yapı’nın değişmesi gerek. Kadınların emeğinin ve umutlarının sömürüldüğü, kadının kotalarla oyalandığı siyasetin değiştirilmesi gerekiyor. Bu değişim kadınların eliyle olacak. Bunun için Bağımsız Kadın Adaylar Platformu’nu kurduk. Kadınları seçimde bağımsız aday olmaya davet ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!