MHP’ye Boston Oxford aşısı

Güncelleme Tarihi:

MHP’ye Boston Oxford aşısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 02:19

11’inci Olağan Büyük Kurultayı ile yüzde 54’ü değişen MHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) genç ve akademik kariyeri yüksek isimler dikkat çekti.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MYK’da, 21’inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın yanı sıra donanımlı, eğitimleriyle dikkat çeken isimleri yönetime aldı. Bahçeli’nin MYK’ya taşıdığı en dikkat çekici isimlerden biri Amerika’daki Boston Üniversitesi’nde doktora yapmış ve DPT uzmanlığından ayrılarak kendi hukuk bürosunu kurmuş Oğuz Turhan oldu. İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nde post doktora yapan ve hukuk alanında uluslararası tahkim denetçiliği görevini yürüten Alper Çağrı Yılmaz da akademik kariyeri ile ilgi gördü. TBMM’deki yeni anayasa için oluşturulan Uzlaşma Komisyonu’nda, MHP’yi anayasa hukuku açısından asiste eden Mehmet Parsak da partinin önem verdiği, geleceği parlak isimlerin başında geliyor. Bahçeli, iki başdanışmanını da yönetime taşıdı. Tıp profesörü olan Ahmet Selim Yurdakul ile Bahçeli’nin kendi kurdurduğu think tank kuruluşu Türk Akademisi Siyasi Sosyal Stratejik Araştırmalar Vakfı’nın (TASAV) başında bulunan eski Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmail Faruk Aksu da uzun zamandan beri MHP liderini kendi alanlarında bilgilendiriliyordu.

Haberin Devamı

ESKİ İL BAŞKANLARI DA VAR

Eğitimli ve akademik çevreyi öne çıkarırken, yıllardır partiye hizmet eden teşkilat dengesini de korumak isteyen Bahçeli, eski il ve belediye başkanlarından Seyit Ahmet Göçer, Hikmet Bekil, Abdurrahman Başkan, Ahmet Bukan, Uğur Bektaş, Osman Ertuğrul gibi isimleri de MYK’ya aldı. Bahçeli, iş çevrelerinden de Başbuğ Pınarbaşı, Selçuk Senirli gibi isimlere yönetimde yer verdi. Bahçeli, Kadın Kolları Başkanı Eczacı Nevin Taşlıçay’ı da MYK’ya alırken, yönetime taşıdığı kadınlar arasında seçim bölgesi Çorum’da dikkat çekici çalışmalar yürüten ve hukukçu kimliği ile gelecek vadeden Aybüke Topçubaşı Ekici de bulunuyor.

ÇİZİLME DEĞİL NÖBET DEĞİŞİMİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu ise yeni MYK ile ilgili şu değerlendirmede bulundu: “Kurultay bir şölen havasında geçti. MYK’nın neredeyse yüzde 60’a yakını değişti. Çok genç arkadaşlarımız girdi. Nitelikli özelliklere sahipler. Bunlar halihazırda bizim milliyetçi, ülkücü hareketin tabanından gelen ve AR-GE’de çalışan, anayasa çalışmalarının teknik heyetinde görev alan veya sosyal politikalar, eğitim alanında çalışma gruplarında görev alan arkadaşlarımızdı. Bizde MHP’de şöyle olabiliyor: Yer değiştirme olabiliyor; ama çıkan arkadaşlarımız da yine başka görevlerde yer alıyorlar. Burada önemli olan vurgulamak istediğimiz bir süreklilik var. Şu anda bayrağı genç arkadaşlarla beraber, 100 kişilik bir heyet devraldı. Bunlar hem seçime götürecekler, ondan sonra da devam edecekler. Genç kadrolarla MHP’nin hazırladığı seçim beyannamesi çok önemli. ‘Çizilme’ kavramını kabul etmiyoruz. Bu bir nöbet teslimi. O arkadaşlarımız da yıllardır partide çalıştırlar. Çok değerli katkılarda bulundular. Şimdi başka türlü çalışmalarına devam edecekler. Devir teslim yapıldı. Genel Başkanımız gençleri çok önemsiyor.”

BAKMADAN GEÇME!