Ankara Kobani el ele versin

Güncelleme Tarihi:

Ankara Kobani el ele versin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 01:24

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partinin Diyarbakır 1’inci Olağan Kongresi’nde, Ankara ile Kobani’nin el ele vermesiyle bölgede yeni bir siyaset doğabileceğini söyledi. Demirtaş, isim vermeden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenerek, “Türkiye bu siyasetle kazanabilir. O zaman gidip Somali’de ihale peşinde koşmak zorunda kalmazsın. HDP yüzde 10 barajı aşsa da aşmasa da Kürtler bu topraklarda vardır” dedi.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş “Rojava’nın statüsünün garanti altına alınması lazım. Doğru olan Rojava ile el ele vermektir. Ankara’nın Kobani ile el ele vermesidir” dedi. HDP’nin dün yapılan Diyarbakır 1’inci Olağan Kongresi’nde, Kobani zaferinin tüm Ortadoğu dengelerini değiştirecek güçte olduğunu belirten Demirtaş, özetle şunları söyledi:

Ankara Kobani el ele versin

SOMALİ’DE İHALE PEŞİNDE KOŞMAZSIN

“Madem Kobani’ye selam gönderiyorsunuz bunun karşılığı olacak. Rojava’nın statüsünün garanti altına alınması lazım. Doğru olan Rojava ile el ele vermektir. Ankara’nın Kobani ile el ele vermesidir. Bu başarılırsa bölgede yeni bir siyaset doğabilir ve Türkiye bu siyasetle kazanabilir. O zaman gidip Somali’de ihale peşinde koşmak zorunda kalmazsın. HDP yüzde 10 barajı aşsa da, aşmasa da, Kürtler bu topraklarda vardır. Kobani’de yenilen zihniyet, ‘İslam’ı en çok ben bilirim’ zihniyetidir. Bu bize Türkiye’de ‘Demokrasiyi de her şeyi de biz biliriz’ diyeni hatırlatıyor. Yenilen o zihniyettir işte. Yeni yaşam diyorsak yeni bir siyaset üretmek zorundayız. Yerelde ve genelde yeterli siyaseti yapamadık. Öyle seçilirim yerimde otururum diyerek bu kenti temsil edemezsiniz.

Haberin Devamı

‘TANKININ PALETİ OLAYIM’ DESEYDİK

Ankara Kobani el ele versin

HDP yeni bir siyasi anlayışla halkın huzuruna çıkacaksa cesur olmak zorundadır. Yeni bir dili, yeni bir politikayı, yeni yaşamı örgütlemek gerekir. Geçmiş başarılarımızdan, örnek hatalarımızdan dersler çıkararak yapmalıyız. Bize barajı dayatanlara mesaj verme kararlılığıyla kaşı karşıyayız. Bu seçimde gerçekçi olacağız. Ama bir sonraki seçimlerde Türkiye’nin ana demokratik siyasi merkezi biz olacağız. Artık bize parmak sallayarak yöneten devlet anlayışını tarihin çöp sepetine göndermek zorundayız. Ezilen ama mahcup siyaseti temsil eden siyasetten vazgeçmeliyiz. Neden özgüven eksikliğimiz olsun ki? Erdoğan’ın, Gülen’in temsilcilerinin yaptığı gibi Kenan Evren’in tankının paleti olayım deseydik bugün kimse nefes alamazdı. Seçimlere doğru giderken ulusal birliğin en zirvede olduğu bir süreç olmasını istiyoruz.”

Haberin Devamı

TÜKÜRDÜĞÜNÜ YALAYACAK

Ankara Kobani el ele versin

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da, kongrede Başbakan Davutoğlu’na yüklenerek şöyle konuştu: “Diyarbakır’da Kürtçe öğreneceğine, demokratikleşme adımları at. Bugüne kadar çözüm masasında beklettiğin Sayın Abdullah Öcalan’ın çözüm ve müzakare taslağını aç. Gelip buradan selam göndereceğine Kürt sorunun ve Türkiye’nin demokratikleştirilmesinin sorumluluğunu üstlen. Karanlığın karşısında aydınlığın kazandığı günler başladı. Biz daha yeni başladık. Siyasi iktidar, bugüne kadar olduğu gibi daha çok tükürdüğünü yalayacak.”

Diyarbakır’da Kürt bayraklarıyla Kobani’ye bağımsızlık istediler

Haberin Devamı

DİYARBAKIR'da faaliyet gösteren Kürdistan Gençlik Hareketi üyesi yaklaşık 50 kişi, Ofis Semti'nden, belediyenin adını 'Şeyh Sait Meydanı' olarak değiştirdiği Dağkapı Meydanı'na yürüyerek, Kobani için bağımsızlık istedi. Merkez Yenişehir ilçesi Ofis semtindeki dernek binası önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik Kürdistan Gençlik Hareketi üyesi, ellerinde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bayraklarıyla yürüyüşe geçti. 'Yaşasın Peşmerge ve gerilla', 'Yaşasın Kürdistan'ın devlet oluşu', 'Kanton değil bağımsızlık istiyoruz', 'Şehide saygı, Kantona hayır' ve 'Demokratik Suriye zihniyetini lanetliyoruz' yazılı Türkçe ve Kürtçe dövizler taşıyıp sloganlar attı. Meydanda toplanan grup adına Türkçe ve Kürtçe açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

‘Ey Rakip’i söyleyip birlikte izlediler

HDP Diyarbakır İl Kongresi, Kürt marşı ‘Ey Rakip’ ile başladı. Salona, Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken yaşamlarını yitirenlerin fotoğrafları ile Abdullah Öcalan, Şeyh Sait, Seyid Rıza, Molla Mustafa Barzani’nin yanı sıra Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Metin Göktepe ve Hasan Ocak’ın da fotoğrafları asıldı. Kongreye HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, HDP milletvekilleri Selma Irmak ile Altan Tan da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!