Antalya'da yağış ve fırtına hayatı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 10:55

Antalya'da fırtına ve şiddetli yağış hayatı felç etti. Fırtınanın hızı zaman zaman 155 kilometre olarak ölçüldü. Ağaçlar devrildi, bir camiye yıldırım düştü. Elektrik hatları zarar gördü, merkezdeki bir çok yere enerji verilemedi. Antalya Kemer yolu ulaşıma kapandı. Kumluca'da bulunan seraları su bastı. Belek'te kamp için Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu futbol takımları sahaya çıkamadı.

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti
Marmara için fırtına uyarısı

Haberin Devamı

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti

ANTALYA'DA YAĞMUR FIRTINA YILDIRIM - FOTO GALERİ

Antalya’da dün öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur ve fırtına, gece saatlerinde etkisini artırdı. Antalya Valiliği, merkezdeki Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulları bugün tatil etti. Valilik kararı saat 05.00 sıralarında alınırken, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de idari izinli sayılmaları kararlaştırıldı. Hemen ardından Kemer, Korkuteli, Demre ve Serik kaymakamlıkları da ilçelerinde okulları tatil etti. Kumluca İlçesi’nde ise okulların öğleden sonra tatil edilmesine karar verildi.

Haberin Devamı

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti
Kuru yük gemisi karaya oturdu

Antalya’da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış ve fırtına ağaçları ve caddelerdeki çöp konteynerlerini devirdi, çatılardaki güneş enerji sistemlerini yerlerinden söküp attı. Kentin cadde ve sokaklarında yüzlerce ağaç devrildi. 100’üncü Yıl Bulvarı üzerindeki palmiye ağaçlarının üst bölgeleri koparak çevreye dağıldı. Konyaatı Caddesi üzerinde de bir çam ağacı devrilerek tramvayın elektrik kablolarına hasar verdi.

TEKNELER BATTI

Yağmur suları nedeniyle araçların yollarda kaldığı Antalya’da çok sayıda reklam panosu devrildi, trafik ışıkları direkleriyle beraber yerinden söküldü. Pek çok kavşaktaki sinyalizasyon sistemi çalışmadığı için trafik de aksamalar oldu.

Fırtına denizcilere de büyük zarar verdi. Antalya Yat Limanı’nda demirli bulunan 1 tur teknesi ile 8 balıkçı teknesi battı. İskeleye bağlı olan tekneler alabora olurken, tekne sahipleri eşyalarını kurtarmak için büyük mücadele verdi. Batan teknelerden geriye denizin yüzeyinde can yelekleri kaldı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ İSYAN ETTİRDİ

Antalya’yı etkisi altına alan fırtına ve şiddetli yağış nedeniyle kentin birçok noktasında elektrikler kesildi. Bazı mahallelerde 14 saati bulan elektrik kesintisiyle vatandaş çileden çıktı. CLK Akdeniz Enerji’den abonelere gelen cep telefonu kısa mesajında, Güzeloba, Güzelbağ, Güzeloluk, Zümrütova, Çağlayan, Yenigün, Kızılarık, Yeşildere ve Doğuyaka mahallelerine ağaç devrilmesi sonucu tel kopmalarından dolayı kontrollü şekilde enerji verildiği belirtildi. Mesajda abonelerden acil durumlar için Alo 186 hattına ulaşması istendi. Günde ortalama 3 bin çağrının geldiği 186 telefonlarına gelen çağrı sayısının 9 bine ulaştığı, çağrı merkezi çalışanlarının fazla mesai yaparak gelen çağrıların yüzde 72’sini karşıladığı belirtildi.

Haberin Devamı

194 KEZ ARADI AMA ULAŞAMADI

Kış aylarında ısınmada kullanılan klimalar nedeniyle elektriğe bağımlılığı iki kat artan Antalya’da CLK kurumsal twitter hesabına mesaj yağdı. Elektrik kesintilerine ilişkin şikayetleri Alo 186 çağrı merkezine yönlendirilirken Antalyalılar söz konusu hatta ulaşamamaktan şikayet etti.

Twitter’dan Serhad Sözgen isimli kullanıcı "Her aksam kesinti var. Kızıltoprak mahallesi. Alo 186’nızla daha 1 kere konuşamadık" derken Mehmet Bilgin ise 186 hattını 194 kere aradığını gösteren telefon arama kaydı fotoğrafını twitter üzerinden paylaştı. Okan Bent isimli kullanıcı ise ulaşamadığı Alo 186’ya tepkisini "186 hattını otomatik meşgule almışsınız vatandaş ulaşmasın diye" tweetiyle dile getirdi.

Haberin Devamı

CLK Akdeniz Enerji’nin kentte elektrik kesintilerinin yoğun olarak yaşandığı dakikalarda kurumsal twitter adresi "Enerjimizi verimli kullanarak gelecek nesiller için birlikte daha iyi bir dünya yaratabiliriz" mesajı ise sosyal medyada olay oldu.

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti

TEKNELER ZARAR GÖRDÜ

Yat Limanı’nda oluşan dev dalgalar 40 metre yüksekliğindeki falezleri gün boyunca dövdü. Limandaki balıkçı tekneleri de dev dalgalar nedeniyle hasar gördü. Kimisinin içindeki eşyalar denize saçıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte teknelerinin yanına gelen balıkçılar denizden işe yarayacak eşyalarını kurtarmaya çalıştı. Kaleiçi’nde ise iş yerleri fırtına nedeniyle açılmadı. Birçok iş yerinin teşhir tezgahlarındaki ürünler çevreye saçıldı.

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti


KEMER KARAYOLU SIKINTILI

Haberin Devamı

Kuvvetli yağmur ve fırtına Antalya’nın Kemer Karayolu’nu ulaşıma kapattı. Antalya’dan gidiş istikametinde yol tamamen kapanırken trafik, geliş istikametinden bir akaryakıt istasyonunun kavşak olarak kullanılmasıyla sağlanabiliyor. Sağanak ve fırtına Konyaaltı’nda gündelik yaşamı da felç etti. Denizde oluşan dev dalgalar nedeniyle Konyaaltı Sahili boyunca uzanan Akdeniz Bulvarı taşıt trafiğine kapatıldı. Dalgalar denizden topladığı kum ve çakılları asfalt yola kadar çıkartırken dalgakıran üzerinde bulunan korkuluklar fırtınada eğildi. Fırtına nedeniyle trafik lambaları yerinden söküldü.

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti

Haberin Devamı

KENTE ENERJİ VERİLEMİYOR

Fırtına ve yağmur nedeniyle Antalya kent merkezinin bir bölümüne saatlerdir enerji verilemiyor. Elektrik dağıtım firması CLK Akdeniz’den yapılan açıklamada ise aşırı fırtına ve yağmur nedeniyle iletim hatlarında meydana gelen kopmalardan dolayı bir çok noktaya enerji verilemediği vurgulandı.

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti


HIZI SAATTE 155 KİLOMETRE

Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre son 24 saatte, il merkezinde metrekareye 85 kilogram, havalimanı ölçüm noktasında ise 122 kilogram yağış düştü. Yapılan ölçümlere göre Antalya’da en yüksek yağış Kepez İlçesi Nebiler Mahallesi’nde gerçekleşti. Burada son 24 saatte metrekareye 311 kilogram yağış düştüğünü açıklayan meteoroloji, bu yağışın 182 kilogramının saat 1 ile 5 arasında gerçekleştiğini bildirdi. Meteorolojiye göre Karain’de metrekareye 202 kilogram, Dağbeli’ne 148 kilogram, Kemer’e 154 kilogram, Finike’ye ise 87 kilogram yağış düştü.

Diğer yandan yağışla birlikte çıkan fırtınada rüzgarın hızı Kemer’de saatte 155 kilometreye, Antalya’nın Liman bölgesinde 145 kilometreye, şehir merkezinde ise 107 kilometreye ulaştı. Meteoroloji Antalya Bölge Müdürlüğü, yağmur ve fırtınanın yarın etkisini kaybedeceğini açıkladı.

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti


YILDIRIM DÜŞEN CAMİDE YANGIN ÇIKTI

Antalya’da etkili olan fırtına ve yağmur, ilçelerde de yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Döşemealtı İlçesi’ne bağlı Karaveliler Mahallesi’ndeki Karaveliler Merkez Camii’nin minaresine yıldırım düştü. Paratoner bulunmasına rağmen düşen yıldırımın cami içerisindeki kabloları tutuşturması sonucu yangın çıktı.

Sabah namazı için camiye gelen imam ve cemaat yangını fark ettikten sonra itfaiyeden yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiyenin müdahalesinin ardından yangın söndürüldü. Ahşap bölümleri ve halıların yandığı camide büyük hasar oluştu.

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti

KUMLUCA’DA SERALARI SU BASTI - FOTO GALERİ

Antalya’nın Kumluca İlçesi’nde etkili olan fırtına ve yağmur Mavikent, Hacıveliler ve Göksu mahallelerinde seralarla evlerde su baskınlarına neden oldu. Domates, biber ve patlıcan seraları yağışın getirdiği sularla dolarken, ürünler zarar gördü. Sabah saatlerinde etkisini artıran fırtına ve yağmur nedeniyle ilçe merkezinden geçen Gavur Deresi’nde kısmen taşkınlar meydana geldi. Kumluca Belediyesi’ne bağlı ekipler kepçe ve iş makineleriyle su taşkınlarını önlemeye çalıştı. İlçede Kaymakamlık kararıyla bugün okulların öğleden sonra tatil edildiği açıklanırken, mahalle sakinleri son 30 yılda böyle bir yağmurla karşılaşmadıklarını söyledi.

Antalyada yağış ve fırtına hayatı felç etti

FUTBOL TAKIMLARI SAHAYA ÇIKAMADI - FOTO GALERİ

Hafta başı başlayan ve gece etkisini artıran güçlü sağanak yağış ve fırtına, Belek bölgesinde kamp yapan futbol takımlarını olumsuz etkiledi. Türkiye ve Avrupa'dan bir çok ekibin hazırlıklarını sürdürdüğü Antalya'nın Belek ilçesinde pazartesi başlayan ve akşam saatlerinde şiddetlenen yağış ve fırtına birçok takımın antrenmanlarını kamp yaptıkları otellerdeki spor salonlarında yapmalarına neden oldu. Çevrede bulunan birçok sahanın yağıştan etkilenmemesine rağmen, tesislere giden yolların adeta nehre dönmesinden dolayı takımlar otellerinden çıkamadılar.

Son olarak Fenerbahçe ve Gençlerbirliği sabah sahada yapmaları gereken çalışmalarını otellerindeki salonlara aldılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!