Meteorolojiden Marmara bölgesi için "fırtına" uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Meteorolojiden Marmara bölgesi için fırtına uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2015 10:13

Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esen rüzgarın, bugün akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirmesinin beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Meteoroloji, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (60-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esen rüzgarın, bugün akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirmesinin beklendiğini duyurdu.

İŞTE BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan "fırtına" uyarısına göre, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 (60-75 km/saat) kuvvetinde fırtına şeklinde esen rüzgarın, bugün akşam saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi bekleniyor. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

AMAN DİKKAT!! O İKİ İLDE METREKAREYE 100 KG. YAĞIŞ DÜŞECEK
AĞAÇLAR DİREKLER DEVRİLEBİLİR, SEL BASKINI OLABİLİR


Türkiye'nin genelinde geçen hafta yaşanan ağır kıştan sonra bu hafta hava nasıl olacak? Asıl kış bu hafta mı hissedilecek? Yanıtı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri verdi: "Önümüzdeki bir hafta boyunca geçen haftadan ağır bir kış olmayacağı gibi, yağışlar ve sıcaklık mevsim normallerinde olacak."

Haberin Devamı

Hürriyet'e bilgi veren Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü uzmanları, bugün Antalya ve Muğla'da yaşanan vatandaşları şiddetli yağışa karşı uyardılar. Şiddetli yağışın metrekareye 100 kg. yağmur düşmesi anlamına geldiğini anımsatan uzmanlar, "Bugün Antalya ve Muğla'da yağışlar hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Vatandaşların akşam saatlerine kadar çok dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Sel, su baskını olabilir. Bölgede kuvvetli fırtına da var. Vatandaşlar, seracılar, denizciler kısaca bölgedeki tüm vatandaşlar dikkatli olmalı. Ağaçlar, direkler devrilebilir. Seralar zarar görebilir" dediler.

Uzmanlar, bugün Güneybatı Anadolu'nun iç kesimlerinde Isparta, Burdur, Denizli çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde ise kar yağışı olacağını belirttiler.

Yarın yurdun büyük bölümünde yağış beklenmediğini belirten uzmanlar, yine sadece Muğla ve Antalya'da hafif sağanak yağış beklendiğini açıkladılar.

Haberin Devamı

YURT GENELİNDE SICAKLIK ARTACAK

Perşembe ve Cuma günü yağışların yurdun Doğu bölgelerinde etkili olmasını beklediklerini ifade eden uzmanlar, hava sıcaklıklarının ise yarından itibaren yurt genelinde artacağı ve hafta boyunca mevsim normallerinde seyredeceği tahmininde bulundular. Kar yağışının sadece Doğu Anadolu Bölgesinde görüleceğini vurguladılar.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

Uzmanlar Ankara ve İstanbul'da önümüzdeki 5 gün boyunca yağış beklenmediğini açıkladılar. İstanbul'da sıcaklığın en yüksek 6 ila 8; Ankara'da 3 ila 5 derece arasında seyredeceği bilgisini verdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!