Murat Özenalp'in mezarında gözyaşı

Güncelleme Tarihi:

Murat Özenalpin mezarında gözyaşı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2014 13:31

Mamak Askeri Cezaevinde bulunan Balyoz Davası sanığı muvazzaf askerler aynı davadan hükümlüyken, bir süre önce geçirdiği rahatsızlık nedeniyle hayatını kaybeden emekli Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp'in mezarını ziyaret etti. Özenalp'in annesi Samiye Özenalp oğlunun mezarında göz yaşı döktü.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından tahliye olan emekli ve muvazzaf askerler Anıtkabir'i ziyaret etti.

Anıtkabir ziyaretinin ardından Özenalp'in mezarını ziyaret eden askerlerin arasında anne Samiye Özanalp da vardı. Oğlunun mezarına gelen Özenalp gözyaşlarını tutamadı.

EŞİ SEMA ÖZENALP: AFFETMİYORUM

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz’a ilişkin verdiği hak ihlali kararını bu davadan yargılanan üç isim göremedi. Kurmay Albay Murat Özenalp, Albay Halil Yıldız ve emekli Albay Tarık Akça dava sürecinde yaşamını yitirmişti.

Murat Özenalp’in eşi Sema Özenalp dün yaptığı açıklamada “Karar çıktığı zaman Anayasa Mahkemesi’nin önüne onların mutluluklarını bozmamak için gitmedim. Hep bu günün planlarını yapardık, bayramımızı çaldılar, affetmiyorum” dedi.

Özenalp şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Ne düşüneceğimi inanın ben de bilmiyorum. Bir yandan müthiş bir mutluluk hissediyorum. Kendi adımıza üç yıldır bugünün hayalini kuruyorduk. İstanbul’da olduğu dönemlerde hapisten çıktığı zaman onu nasıl getireceğimizin planlarını yapardık. Bütün detayları planlamıştım. Ailecek nasıl alıp eve getireceğimizin planlarıydı bunlar. Bu karar günüyle ilgili çok fazla planım vardı. Bunların hepsi iptal oldu. Bir şeye çok sinirliyim. Ben onların hep birşeyin karşılığında tutulduklarına inandım. Özgür kalmaları için büyük birşeyin olması gerektiğini düşündüm. Hiçbirşey olmadan çıktılar. Ne değişti de böyle oldu? Başbakan ‘kumpas’ dedikten sonra ne oldu? Neden bunca ay beklendi karar için? Neden 2 ay önce, benim eşim hayatını kaybetmeden önce olmadı? Çok öfkeliyim ve affetmiyorum. Kocamı ve arkadaşlarını orada çürüttüler. Bunu yapanlara ailem ve ben hakkımızı helal etmiyoruz. Şu tazminat davası gibi şeyler düşünecek durumda değilim. Ben daha oralara gelemedim. İşin maddi kısmı gibi geliyor. Şahsıma bunu yakıştıramam. Kendi geleceğimizi, çocuklarımızın geleceğini çaldılar. Bunun bedelini parayla ödeyemezler.Karar çıktığı zaman Anayasa Mahkemesi’nin önüne onların mutluluklarını bozmamak için gitmedim. ”

BAKMADAN GEÇME!