ODTÜ’ye bayram gecesi baskını

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’ye bayram gecesi baskını
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2013 02:08

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ODTÜ yol projesi için ODTÜ 100. Yıl-Çiğdem bölgesine polis eşliğinde gece vakti baskın yaptı.

Haberin Devamı

Belediye ekipleri, ODTÜ’den geçirilecek otoyol projesi kapsamında, dün gece saat 22.00 sıralarında TOMA ve Çevik Kuvvet ekipleri ile birlikte ağaç kesme makinaları, iş makinaları ve dozerlerle ODTÜ arazisine girdi. Burada yol çalışmasına başlayan ekip, ağaçları söktü.

ODTÜ ORMANINA GECE BASKINI / FOTO GALERİ

Yaşanan gelişme üzerine yol inşaatını protesto etmek isteyen bir grup sosyal medya üzerinden örgütlenerek ODTÜ’ye yürümek istedi. Polis grubun yürüyüşüne izin vermeyince gerginlik çıktı. Polis toplanan gruba dün gece saat 22.30 sıralarında gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından kaçışan grup ara sokaklara dağıldı. Belediye ekipleri görüntü almak isteyen basın mensuplarına tepki gösterdi. Basın mensupları ile belediye çalışanları arasında kısa süreli arbede çıktı. Polis helikopterleri de projektörlelerle operasyona havadan destek verdi.

Haberin Devamı

ODTÜ ORMANINA GECE BASKINI

CHP'Lİ AKA: YAPILAN HUKUKSUZLUKLA MÜCADELE EDECEĞİZ
CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, yapılan çalışmanın hukuksuz olduğu savunarak, konuyla ilgili bir muhatap bulamadıklarını söyledi.

Aka şöyle konuştu:
"Burası Vişnelik. Özelliği şu etrafta vişne ağaçları ile çevrili idi. Ama bu gece yapılan geceyarısı operasyonu ile bu ağaçları yerlerinden söküyorlar. Ben Valiyi, Vali yardımcısını, sayın bakan Erdoğan Bayraktar'ı aradım hiçbiri telefonlarıma çıkmadı. Arkadaşlarımız savcılık için dilekçe yazdılar. Anayasal bir hakkımız olmasına rağmen, dilekçemiz orada kabul edilmedi. Karakola gittiler. Orada da almadılar dilekçeyi. Geceyarısı yapılan bu operasyonla ilgili Ankara'da bir muhatap bulamıyoruz. Yapılan şey hukuksuz. Bununla mücadele edeceğiz."

BU GECE BURADA HUKUKSUZLUK YAŞANIYOR
ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Şahin, "Bu gece burada ne yaşadığımızı bilmiyoruz. Bu gece burada bir kanunsuzluk, hukuksuzluk yaşıyoruz. Hiçbir bildirim, uyarı olmadan büyükşehirin araçları ansızın bir baskın yapar şekilde, bütün çitlerimizi, ağaçlarımızı dozerlerle yıkarak seside duyuyorsunuz çalışmalar devam ediyor. İtiraz hakkımızı beklemeden yıkmaya devam ediyorlar. Biz cumhuriyet savcılığına başvurmak için adliyeye gittik. Savcı beyi bulamadık. Karakola götürdük. Karakol bu evrakı almadı. Nereye başvuracağımızı bilmiyoruzö dedi.

Haberin Devamı

YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA AĞAÇLARI YOK EDİYORLAR
ODTÜ Öğretim Üyesi Tarık Şengül ise, “Çevre Şehircilik Bakanlığının hazırladığı bir plan var ve bu olan askıda. Askıda olmasının anlamı itiraz hakları var. Bu plan bir ay askıda kalacak ve itiraz edilecek. Prosedür öyle işliyor. Ama şimdi şuana kadar süre dolmamasına rağmen ve çeşitli çalışmalar yapılmasına rağmen bir gece yarısı baskınıyla yangından mal kaçırırcasına ağaçları yok ediyorlarö şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!