Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 00:04

Usta aktör Tuncel Kurtiz dün evinde kahvaltı yaparken düştü ve başını duvara çarparak yaşamını yitirdi. Sanatçının ani ölümü ülkede büyük üzüntü yarattı. TV ve internet siteleri haberi “flaş” olarak duyurdu. Haber sosyal medyada TT oldu. Bu büyük ilgi, sanatçının “Ezel” dizisinde canlandırdığı “Ramiz Dayı” karakterindeki, “Herkes ölür yeğen, kimi toprağa gömülür kimi yüreğe” repliğini hatırlattı. Usta oyuncu için bugün Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlendi. Sanatçının cenazesi ise vasiyeti üzerine yarın Balıkesir’in Güre Beldesi’ne bağlı Tahtakuşlar Köyü’nde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

SİNEMA ve tiyatro sanatçısı Tuncel Kurtiz (77), dün Beşiktaş’taki evinde yaşamını yitirdi. Sabah spordan döndükten sonra kahvaltı masasına oturan Kurtiz, oturduğu sandalyeden düşerek kafasını duvara çarptı. Bu sırada dışarıda olan eşi Menend Kurtiz, eve geldiğinde oyuncunun yerde hareketsiz yattığını gördü. Menend Kurtiz’in çığlıkları üzerine apartman görevlisi ve komşuları eve koştu. Durum hemen 112 Acil Servis’e bildirildi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Kurtiz’in vefat ettiğini belirledi. Kurtiz’in komşularından Fikri Elgüzel, “Kapıcı gelip haber verdi. Birlikte içeriye girdik. Kahvaltı yaparken sol tarafa düşmüş, kafasını da duvara vurmuş. Kalp krizi mi bilemiyorum. Sonra 155 Polis İmdat’ı aradık. Kapıcının hanımı, sabah 07.30’da Kurtiz’in
bahçede spor yaptığını gördüğünü söyledi. Evde tekmiş, hanımı dışarıdaymış, eve dönünce görmüş” dedi. Polis ve sağlık ekipleri ile Cumhuriyet Savcısı Mehmet Koç, evde ve cenaze üzerinde incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından Kurtiz’in cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Haberin Devamı

RAMİZ DAYI GİBİ

Usta sanatçının ani ölümü Türkiye’yi yasa boğdu. Televizyonlar ve internet siteleri ölüm haberini flaş olarak duyurdu. Sosyal medyada “Mekanın cennet olsun Tuncel Kurtiz” hashtag’i kısa sürede Türkiye gündeminde TT (Trending Topic) oldu. Oluşan büyük yankı, Kurtiz’in “Ezel” dizisindeki “Ramiz Dayı” karakteriyle canlandırdığı sözleri hatırlattı. Sinema ve tiyatronun büyük yıldızı, Ramiz Dayı’nın hafızalara yerleşen “Bir gün öleceğiz yeğen, mesele geride ne bıraktığın. Herkes ölür yeğen, kimi toprağa gömülür kimi yüreğe” sözünü hayata geçirircesine veda etti.

Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

HABERİ DUYAN EVE KOŞTU

Tuncel Kurtiz’in ölüm haberini alan Timur Savcı, Burçin Terzioğlu, Tarık Akan, Bergüzar Korel-Halit Ergenç, Cansu Dere, Ozan Güven, Meltem Cumbul gibi ünlü isimler, sanatçının evine koştu. Eve gelenler arasında Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kağan Salıcı da vardı. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, “Detayları şu an söylemem olmaz, ancak spor yaparken düştüğü yönünde bilgi var” dedi. Usta oyuncu için bugün saat 11.00’de Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde anma töreni düzenlenecek. Sanatçının cenazesi ise vasiyeti üzerine yarın Balıkesir’in Güre Beldesi’ne bağlı Tahtakuşlar Köyü’nde toprağa verilecek..

Haberin Devamı

KURTİZ: 87, 97 OLMAK İSTİYORUM

Hayatını kaybeden sanatçı Tuncel Kurtiz, Şubat ayında Milliyet Gazetesi'ne verdiği röportajında sağlık nedenlerinden dolayı tiyatro yapamadığını anlatmış "77 yaşındayım, 87,97 olmak istiyorum" demişti...

“Bana burada bir rol verdikleri zaman ‘Bilmem ne alışveriş merkezinin alt katına in, bodrumda oyna’ diyecekler. Nerede benim Elhamra Tiyatro’m? Nerede benim Saray Tiyatro’m? Nerede Emek Tiyatrosu? Nerede Dram Tiyatrosu? Çok zor durumdayız. Bütün dünyada tiyatro devlet yardımıyla yaşar. Ve devlet sana ‘bunu oyna, bunu oynama’ demez. Özgürsündür, o yardımı alırsın. Çünkü tiyatro öyle büyük paralar kazanmak için yapılmaz. Berkun bana bir rol teklif etti, nasıl içim cız ediyor oynamak için ama ben bypass’lı, kalp krizi geçirmiş bir adam olarak dağda ev yapmışım kendime. Berlin’den de teklif geldi. Ama Berlin’e gidersem ne olacağını biliyorum. Ben hayatımı kontrol altında tutuyorum. 77 yaşındayım, e 87, 97 olmak istiyorum.”

Haberin Devamı

''MUHALİFİM, ÇARŞI GRUBUNDAN YANAYIM''

Tuncel Kurtiz 2010 yılında Sabah Gazetesi'ne verdiği bir röportajda Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'yı neden desteklediğini şu sözlerle anlatıyor: ''Ben muhalifim, onun için Beşiktaş'ın Çarşı grubundan yanayım, Çarşı her şeye karşı.''

Hürriyet’e ilan verin o gelir beni bulur

‘MEMLEKET İsterim’ adlı belgeselde anılarını seyirciyle paylaşan Tuncel Kurtiz, yapımda Hürriyet’ten de bahsetmişti: “Yılmaz (Güney), ‘Sürü’ filmi için ‘Hamo’yu ihtiyar oynasın’ demiş. ‘Kimdir ihtiyar abi?’ demişler. ‘Tuncel Kurtiz’ demiş. ‘Nerede bulacağız abi, şimdi Almanya’da film çekiyormuş’ demişler. Yılmaz da ‘Siz Hürriyet Gazetesi’ne bir ilan verin, o gelir beni bulur’ demiş.”

Haberin Devamı

ARINÇ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Tuncel Kurtiz'in ölüm haberinin ardından Bülent Arınç Twitter sayfasına başsağlığı mesajı yayınladı. Arınç "Tiyatro sanatçısı ve aktör Tunce Kurtiz'i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Kurtiz, iyi bir karakter oyuncusu ve değerli bir sanatçıydı. Oynadığı rollerle milletimizin hafızasında önemli yer tutan Kurtiz'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum' dedi.

Tuncel Kurtiz hayatını kaybetti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!