Böyle girdiler

Güncelleme Tarihi:

Böyle girdiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2013 00:00

AK Parti’nin Ankara’da düzenlediği mitingte konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Boşalmadığı takdirde güvenlik güçleri orayı boşaltmayı bilir” demesinin ardından polis dün akşam 20.55’te Gezi Parkı’na müdahele etti.

Haberin Devamı

GEZİ PARKI'NA POLİS MÜDAHALESİ / FOTO-GALERİ

YABANCI BASINDA GEZİ PARKI FOTOĞRAFLARI / FOTO GALERİ

GEZİ PARKI'NDAKİ ÇADIRLAR BÖYLE SÖKÜLDÜ / HÜRRİYET TV

İSTİKLAL CADDESİ'NDE POLİS MÜDAHALESİ /HÜRRİYET TV

BİNLERCE KİŞİ TEM OTOYOLU'NU KAPATTILAR / HÜRRİYET TV

TAKSİM Gezi Parkı’ndaki direniş 19. gününü tamamlarken TOMA ve Akrep eşliğinde tazyikli su ve göz yaşı bombalarıyla parka giren polisler parkı tamamen boşalttı. Başbakanın açıklamasının ardından Gezi Parkı’ndan ‘Direnişe devam’ açıklaması yapıldı. Akşam saatlerinde kendilerine “Gezi Anneleri” adını veren yaklaşık 100 kişilik grup Gezi Parkı’na gelerek gençleri ziyaret etti. Burada bir süre kaldıktan sonra dışarı çıkıp meydanda “Tayyip istifa” sloganlarıyla dolaştılar. Gezi Parkı merdivenlerine çıkan annelere halk da alkış ve sloganlarla destek verdi.

Haberin Devamı

“İSTANBUL’A YAKIŞMIYOR”

Saat 20.00 sıralarında AKM önünden Taksim Meydan ve Gezi Parkı’na doğru çevik kuvvet polisleri harekete geçti. AKM önünde bekleyen polis aracından, “Size tanınan süre doldu, Gezi Parkı’nı terk edin, müdahele edeceğiz” anonsları yapılmaya başlandı. Polis, “Bu yaptığımız son uyarılardır. Gezi Parkı’nı terk edin. Aranızdaki provokatörlere inanmayın” anonsu yaptı. Ancak kalabalık dağılmadığı gibi arttı ve Gezi Parkı’nın girişinde toplandı. Sloganlar devam edince, “Provokatörler, hepiniz tespit edildiniz gözaltına alınacaksınız, parkı terk edin, Zaten uzun zamandır İstanbul’a yakışmayan görüntüler sergiliyorsunuz. İstanbulumuza zarar veriyorunuz. Parkı boşaltın aksi taktirde önce tazyikli suyla sonrasında artan oranda müdahale yapılacaktır. Lütfen parkı boşaltın” diye anons yapıldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

DİRENMEDEN ÇIKTILAR

Grup dağılmayınca polis, saat 20.55’te müdahaleye başladı. İlk olarak TOMA’larla su sıkılarak meydandakileri uzaklaştırdı. Ardından gaz da kullanılarak Gezi Parkı’na girdi. Polis, tazyikli su ve gaz bombaları ile Gezi Parkı’na müdahalede bulundu. Öndeki polisler çadırları içinde ve etrafta dolaşan eylemcileri “lütfen çıkın, parkı boşaltın” diyerek süpürme hereketiyle parkı yarım saat içinde boşalttılar. Polisin müdahalesinin hemen ardından iş makineleri ile kamyonlar Gezi Parkı’na geldi. Belediye işçileri iş makinalarıyla birlikte alana girip bütün çadırları topladı.


GEZİ PARKI'NA BÖYLE MÜDAHALE EDİLDİ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!