2016 TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) başvuruları ne zaman başlayacak?

Güncelleme Tarihi:

2016 TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) başvuruları ne zaman başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2016 19:53

2016 TUS (Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) İlkbahar Dönemi başvuru ve sınav tarihi açıklandı. Peki, 2016 TUS İlkbahar Dönemi başvuruları ne zaman başlayacak? 2016 TUS İlkbahar dönemi ne zaman? 2016 TUS başvuru şartları nelerdir? 2016 TUS başvurusu nasıl yapılır? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

2016 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (İlkbahar Dönemi) için başvuru ve sınav tarihi belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre 2016 TUS başvuruları yakında başlayacak.

2016 TUS BAŞVURU VE SINAV TARİHİ BELLİ OLDU!

ÖSYM tarafından yapılan 2016 sınav takvimi duyurusuna göre 2016 TUS sınavı başvuruları 17 – 29 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 2016 TUS İlkbahar Dönemi sınavı ise 10 Nisan 2016 Pazar günü yapılacak. 2016 TUS sınavı sonuçları ise 28 Nisan 2016 tarihinde açıklanacak. Sınava başvuru yapacak olan adaylar ÖSYM resmi web sitesinde (http://www.osym.gov.tr) yayınlanacak olan 2016 TUS başvuru kılavuzunu inceleyerek sınav detaylarına ulaşabilirler. Başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar belirlenen sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurularını tamamlayacaklar.

Haberin Devamı

2016 TUS BAŞVURU ŞARTLARI

ÖSYM tarafından belirlenen 2016 TUS sınavı başvuru şartları şunlardır;

-              Tabip, eczacı, kimyager veya veteriner olup başvuru sırasında mesleğini yapmaya yetkili olmak (Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları için özel mevzuatındaki hükümler saklıdır.)

-              Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İş yerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak.

-              Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.

-              Burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.

Not: Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS)’na yabancı uyruklu adaylar da başvurabilirler.

2016 TUS BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

2016 TUS sınavına girmek isteyen adaylar başvurularını elektronik ortamda gerçekleştirmek zorundadırlar. Sınava girecek olan adayların başvuru işlemlerini Aday İşlemleri Sistemi (https://ais.osym.gov.tr) üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvuru işlemlerini tamamlayan adaylar belirlenen sınav ücretini ilgili bankalardan birine yatırdıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlayabilirler. Sınava girecek olan adaylar banka haricinde online olarak da ödeme yapabilmektedirler. Bunun için ÖSYM resmi web sitesinde bulunan ‘ÖDEMELER’ kısmının kullanılması gerekmektedir. Adaylar bu bölümden kredi kartı veya banka kartı ile kolaylıkla ödeme işlemini yapabilirler.

Haberin Devamı

Sınava başvuru yapan ancak ödemesini yapmayan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Sınava girecek olan adayların sınav ücreti yatırabileceği bankalar şunlardır;

T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

T. Halk Bank ATM ve İnternet bankacılığı

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak

adaylar hariç)

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı

Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!