2015 TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı! 2015 Lise nakil başvuruları ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

2015 TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı 2015 Lise nakil başvuruları ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 16:56

2015 TEOG yerleştirme sonuçları için tüm öğrenciler merakla bekliyor. Bekledikleri TEOG yerleştirme sonuçları bugün açıklandı! Lise nakil başvuruları ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

2015 TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı! MEB TEOG yerleştirme sonuçlarını öğrenmek için haberimizdeki link'e tıklayın.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS (BUGÜN) AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı katıldığı toplantıda TEOG yerleştirme sonuçlarının 14 Ağustos Cuma günü açıklanacağını duyurdu.
Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) resmi internet sitesi üzerinde yer alan takvime göre de TEOG sonuçlarının 14 Ağustos tarihinde açıklandı.

2015 TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı 2015 Lise nakil başvuruları ne zaman yapılacak

MEB TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARINI TC KİMLİK NUMARASIYLA AŞAĞIDAKİ ADRESLERDEN ÖĞRENEBİLİRSİNİZ!

2015 TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

http://www.meb.gov.tr/

http://e-okul.meb.gov.tr/

http://oges.meb.gov.tr/

TEOG yerleştirme sorgulama için tıklayınız

İLK NAKİL BAŞVURULARI NE ZAMAN

Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

2015 TEOG yerleştirme sonuçları açıklandı 2015 Lise nakil başvuruları ne zaman yapılacak

TEOG yerleştirme sonuçları açıklanıyor. 2015 TEOG sonuçlarına çok az bir süre kaldı. TEOG sınavına girerek puanları açıklanan öğrenciler 6-16 Temmuz tarihleri arasında tercihlerini gerçekleştirdiler. Şimdi de gözler TEOG yerleştirme sonuçlarına çevrildi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yaptığı resmi açıklama ile TEOG sonuçları için net tarih verdi.

Haberin Devamı

2015-2016 E- OKUL LİSE NAKİL KAYIT İŞLEMLERİ

İstediğiniz devlet okulunda boş kontenjan olursa ve puanlarınız yeterse, nakil döneminde başvuru yapabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı, bu uygulamayla devlet liselerindeki yığılmaları önlemeyi hedefliyor. Bu nedenle özel okula kayıt tarihlerini öne aldı. Eğitim uzmanları ise ailelerin ve öğrencilerin iyi düşünerek, kafasında soru işaret kalmayacak şekilde karar vermesinden yana.
Yerleştirme sonunda tercihlerine göre bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il/ilçe sınırları içerisinde 5 (beş) tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre 24 Ağustos 2015 tarihine kadar merkezi yerleştirme sistemi ile yerleştirilecektir.

Haberin Devamı

Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 24 Ağustos 2015 tarihine kadar yapılacaktır.

Öğrencilerin yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak olup sonuç bilgilerinde, kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacaktır. Ayrıca, SMS ile
bilgilendirilmek isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecektir.

E-Okul ile lise boş kontenjan sorgulamak mümkün iken, TEOG sınavı sonrası 9.sınıflar ve dönem başlamadan önce 10. 11. ve 12. sınıflar lise nakil işlemleri için hangi lisede ne kadar boş kontenjan olduğunu öğrenmek için E-Okul sisteminden faydalanabiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!