Çukurca'da çatışma: 6 şehit

Güncelleme Tarihi:

Çukurcada çatışma: 6 şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 09:11

Hakkari'nin Çukurca İlçesi’nin Kavşak- Uzundere arasındaki bölgede, askeri birliğe sızma hazırlığı yapan teröristlerle çatışma çıktı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada 6 askerin şehit olduğu, 9 askerin de hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Türkiye 6 şehidine ağlarken bir acı haber de Van'dan geldi. Operasyona giden birliklere açılan ateş sonucu Adana-Kozan'dan komando çavuş Serdar Yeşilyurt'un şehit olduğu haberi geldi.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN BABAOCAĞINDA YAS VARDI (WEB TV)

 

YARALI ASKERLER HASTANEYE BÖYLE GÖTÜRÜLDÜ / WEB TV

 

ÇATIŞMA BÖLGESİNDE ASKERİ HAREKETLİLİK / Foto Galeri

    

İŞTE ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI

 

 

Çukurca İlçesi'ne 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe'de konuşlu Kayseri Komando Tugay Komutanlığı’na bağlı askeri birliğe sızmaya çalışan PKK'lı teröristler, saat 01.30 sıralarında iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla saldırıya geçti.

Haberin Devamı

Çatışma sabaha kadar sürdü

Askerlerin anında karşılık vermesi ve bölgeye sevk edilen takviye birliklerin gelmesiyle çatışma aralıklarla sabah saatlerine kadar sürdü. Çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu, 9 er de yaralandı.

Yaralılar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı.

Şehitlerin isimleri

Çukurca İlçesi'nin Hantepe bölgesindeki çatışmada şehit olan 6 askerin kimliği şöyle:

Piyade üsteğmen Çetin Aylar (Tokat- Turhal), piyade uzman çavuşlar Mesut Keklikçi (Gaziantep- İslahiye), Turgay Yılmaz (Nevşehir- Avanos), Ayhan Say (Hatay- Dörtyol), piyade uzman onbaşı Samet Yılmaz (Manisa- Turgutlu), onbaşı Hakan Yutkun (Bursa).

Savaş uçakları Çukurca'da

Savaş uçakları, bugün öğlen saatlerinde Çukurca İlçesi’nin dağlık alanlarından geçerek çatışmaların yaşandığı, 30 kilometre uzaklıktaki Hantepe bölgesine doğru gitti.

Asayiş Komutanı bölgede

Bu arada Van Jandarma Asayiş Kolordu Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş’ın da çatışmaların ardından bölgeye giderek incelemelerde bulunduğu belirtildi.

2009'da 6 asker şehit olmuş, 8 asker de yaralanmıştı

Hantepe'de, 28 Mayıs 2009 tarihnede de operasyona giden askerlerin geciş güzergahına bırakılan mayının patlatılması sonucu yine 6 asker şehit olurken, 8 asker de yaralanmıştı.

Son üç ayda 64 şehit

Nisan ayından bu yana çıkan çatışmalarda 64 asker şehit olurken, 131 güvenlik görevlisi de yaralandı. Son 6 ayda PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 171 terörist de ölü ele geçirildi.

Haberin Devamı

GÜL: ŞEHİTLERİMİZ KAHRAMANCA CANLARINI FEDA ETTİLER

Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in resmi davetlisi olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kahire’ye gitti. Özel ”ANA” uçağı ile 17.00 sıralarında Mısır’ın başkenti Kahire’ye hareket eden Cumhurbaşkanı Gül, dün gece Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki askeri üst bölgesine teröristlerce yapılan saldırı ile ilgili açıklamalarda bulunarak ”Dün Gece Hakkari Çukurca üst bölgesinde teröristlerle mücadeleye giren 6 askerimiz şehit olmuştur. Askerimizin, vatanın birliği ve bütünlüğü için kahramanca canlarını feda etmiştir Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum ailelerine de baş sağlığı diliyorum" dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!