Van'da askeri araca saldırı: 1 şehit

Güncelleme Tarihi:

Vanda askeri araca saldırı: 1 şehit
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2010 15:21

Van'da operasyona giden askeri araca saldırı düzenlendi. Saldırıda jandarma komando çavuş Serdar Yeşilyurt şehit oldu.

Haberin Devamı

BABASI 'KORKTUĞUM BAŞIMA GELDİ' DİYE FERYAT ETTİ / Foto Galeri

Hakkari il sınırında bulunan Van'ın Gürpınar İlçesi'ne yaklaşık 90 kilometre uzaklıktaki Akdoğu Köyü kırsalında operasyon için hareket halinde bulunan askerlere PKK'lı teröristlerce taciz ateşi açıldı. Açılan ilk atışta komando çavuş Serdar Yeşilyurt (Adana - Kozan) şehit oldu. Saldırıya anında karşılık verilirken, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de helikopterler desteğinde bölgede operasyon başlatıldı. 

Kozan Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Binbaşı Bülent Siper ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kubilay Ünal, beraberindeki sağlık ekipleri ile Yeşilyurt'un Bucak köyündeki ailesinin evine gitti.

'Korktuğum başıma geldi'

/images/100/0x0/55eb049ff018fbb8f8a5a213
Baba Ümmet Yeşilyurt ile görüşen Siper, daha sonra oğlunun şehit olduğu haberini sağlık görevlileri nezaretinde söyledi. Uyuduğu sırada evlerine gelen heyetten acı haberi alan şehit babası 55 yaşındaki Ümmet Yeşilyurt, haberi veren komutana, “Karışık rüyalar görüyordum. Siz de gelip, kara haberi verince korktuğum başıma geldi” dedi.

Haberin Devamı

Baba Yeşilyurt, oğlu ile iki gün önce telefonla görüştüğünü, oğlunun kendisine bir arkadaşının mayına basarak şehit olduğunu anlattığını ifade ederek, “Kendisi üzgündü, sanki başına geleceği de biliyor gibiydi. Bana daha önce yaşadıkları bir olayı anlatıp, ‘Bir arkadaşım mayın patlaması sonucu kucağımda şehit oldu, moralim çok bozuktu. Şu anda iyiyim. Ne olacağını bilmiyorum, başımıza herhangi bir şey gelirse hakkınızı helal edin’ dedi. Karşılıklı helalleştik” dedi.

17 Kasım’da tezkere almasını beklediği oğlunun şehit olduğu haberiyle yıkılan anne 52 yaşındaki Zeliha Yeşilyurt da “Vatan sağ olsun. Nutkum tutuldu, bir şey diyemiyorum” diyebildi.

Askere köydeki öğretmenlerin verdiği yol parasıyla gitmiş

Bu arada, 6 çocuklu ailenin ikinci çocuğu olan Serdar Yeşilyurt'un askere gitmeden önce ailesine yük olmamak ve para biriktirmek için Sivas'ta bir lokantada çalıştığı, askere de köydeki öğretmenlerin verdiği yol parası ile gittiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kasım ayında terhis olacağı bildirilen Yeşilyurt'un, 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığındaki eğitimi sırasında takdirname ile ödüllendirildiği kaydedildi.

Yeşilyurt'un cenazesinin yarın Bucak köyünde kılınacak cenaze namazı sonrası Acarmantaş köyü mezarlığına defnedileceği bildirildi.

                  

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!