1 milyon mağdur var

Güncelleme Tarihi:

1 milyon mağdur var
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 22:05

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bugün 1 milyona yaklaşan OHAL mağduru var. Öğretmen sendikalı diye öğretmenlikten atıyorlar. Zalimlerin karşısında susan dilsiz şeytandır” dedi. CHP Tokat İl Başkanlığı tarafından Turhal’da düzenlenen 'Şeker Çalıştayı’na katılan Kılıçdaroğlu, temasları sırasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

DEVLETİ YÖNETEN ADİL OLMALI

“ÖNCE şunu söyleyeyim. Meclis’i bombalayan, vatandaşı öldüren, polisi öldüren, darbe girişiminde bulunanların süratle yargı önüne çıkartılıp hesap sorulması lazım. Meclis’i bombalamak, masum insanları öldürmek kimsenin haddi değildir. Demokrasiyi sonuna kadar savunacağız. Ama devleti yönetenler, yani hükümet olanlar her şeyi adalet içinde yapmak zorundalar. Adalet bu kadar önemli kavramdır.

HÂKİM ATARSA EYVALLAH

Bugün 1 milyona yaklaşan mazlum insanımız var, OHAL mağduru. Öğretmen sendikalı diye öğretmenlikten atıyorlar. Sendikalı olmak ne zamandan beri suç? Anayasal haktır sendikalı olmak. Atamazsınız, varsa bir kabahati verirsiniz mahkemeye, hâkim atarsa eyvallah. Ama yargısız, sorgusuz, sualsiz ‘Ben seni görevinden atıyorum’ olmaz. Üniversite hocaları bildiri yayınladı, vay sen misin bildiri yayınlayan, onları da üniversiteden atıyorlar. Üniversite hocasının görüşünü beğenmiyor olabilirsin. Ama üniversiteler her türlü düşüncenin özgürce dile getirildiği yerler. Öyle kabul edeceksin. Devlet memuriyetinden, lojmandan atıyorsun. Adamı hapse atıyorsun. Eşi çıkıyor, ev kiralayacak, kimse ev vermiyor. Bankada 3-5 kuruş parası var çekmek istiyor, bankadaki hesabına tedbir koyuyorsun.

Haberin Devamı

NELERİ VERDİNİZ, NELERİ

Darbeyi kim yaptı, talimat veren, uçağı kullanan yaptı. Sen öğretmen, işçiden, memurdan ne istiyorsun? Bir de diyorlar ki ‘Bunları memuriyetten attık, sigortalı işte de çalışmayacak’. E ne olacak bunlar. Yani eline silah alıp dağa mı çıkacak? Er-erbaşlar. Hepimiz üç aşağı beş yukarı askerlik yaptınız. Komutan ‘kalk’ dedi mi kalkardık, ‘esas duruş’ deyince esas duruşta bulunurduk. Er erbaşlara komutan emir vermiş ‘dışarı çık’ diye. Bunları hapse atmışlar darbeci diye. Ya bunlar emir kulu. Aileleri perişan vaziyette. Daha düne kadar FETÖ ile siz kol kola gezmiyor muydunuz? ‘Ne istediniz de vermedik’ Ben de sordum, ‘Onlar ne istedi siz ne verdiniz arkadaş.’ Cevabını almış değilim. Neleri verdiniz arkadaş neleri.’
İl başkanlarıma talimat verdim, nerede bir mağdur varsa sahip çıkacaksınız. Bütün mazlumlara sahip çıkacağım. Çünkü zalimlerin karşısında susan dilsiz şeytandır.”

Haberin Devamı

1 milyon mağdur var

Şehit ailesine ziyaret

KILIÇDAROĞLU, karayoluyla Tokat’tan Ankara’ya dönüşte şehit ailelerini ziyaret etmek için Çorum’a uğradı. Kılıçdaroğlu, 26 Mayıs’ta Mardin’de şehit olan Uzman Çavuş Şükrü Öngün ile PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu Mardin’de şehit düşen ve önceki gün toprağa verilen Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Faruk Darbaş’ın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

 

BAKMADAN GEÇME!