1 korumaya onay

Güncelleme Tarihi:

1 korumaya onay
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2016 23:44

KAMUOYUNDA ‘Kozmik Oda’ olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda arama yapan ve ardından Yargıtay üyesi seçilen Kadir Kayan’ın 4 yakın korumasının bire indirilmesi ve tarafına tahsis edilen koruma aracının geri alınmasına ilişkin işlemler hukuka uygun bulundu.

Haberin Devamı

Kadir Kayan’a uygulanan ‘4 personel ile özel koruma kararı’, İçişleri Bakanlığı Merkez Koruma Komisyonu kararıyla 2014’te ‘Bir yakın koruma kararına’ dönüştürülmüş, koruma aracı geri alınmıştı. Kayan, bu işlemlerin iptali istemiyle dava açmıştı. Ankara 14. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemlerin iptaline karar vermiş, özel koruma tedbiri ile korunma şartlarının devam ettiğini belirtmişti.

Davalı İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği ve Adalet Bakanlığı’nın kararı temyiz etmesi üzerine dosyaya bakan Danıştay 10. Dairesi, Ankara 14. İdare Mahkemesi’nin kararını oy birliğiyle bozdu. Kararda, “Davacının terörle mücadele kapsamında görev yapan ağır ceza mahkemesinde çalıştığı dönemler içerisinde birtakım tehdit içerikli mektup ve posta aldığı, davacıya yönelik tehdit içeren en son hadisenin 4 Ocak 2012’de gerçekleştiği ve bu tarihten bu yana davacının terör örgütlerinin açık hedefi olduğuna veya can güvenliğinin tehlikede bulunduğuna dair güncel herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanmadığının belirtildiği görülmektedir.

Dava konusu işlemlerde hukuka aykırılık, işlemin iptali yolundaki mahkeme kararında hukuki isabet bulunmamaktadır” denildi. Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kadir Kayan, kamuoyunda ‘Kozmik Oda’ olarak bilinen Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nda 2009’da 25 gün arama yapmıştı. Kayan, 2011’de Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca (HSYK) Yargıtay üyeliğine seçilmişti.

BAKMADAN GEÇME!