Görgü tanığı: Uçak çok alçaktan uçuyordu, tepeye çakıldı!

Güncelleme Tarihi:

Görgü tanığı: Uçak çok alçaktan uçuyordu, tepeye çakıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 00:00

Fransa Alpleri'nde düşen, Lufthansa Havayollarının yan kuruluşu Germanwings uçağındaki iki kara kutudan biri bulundu. Pilotlar uçak düşerken acil çağrı sinyali vermedi. Hava şartları normaldi.Bir görgü tanığı, "Uçak çok alçaktan uçuyordu. Tepeye çakıldı" dedi. Uçağın enkazı 1.5 hektarlık alana dağıldı. Patlama olsaydı daha geniş bir alana yayılırdı. Bu nedenle terör saldırısı ihtimali zayıf. Fransız Savcılığı soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Dünyanın en güvenli havayolu olarak tanınan Alman Havayolları Lufthansa'ya ait yolcu uçağının Alp dağlarında düşmesi Almanya'yı şoka soktu. Almanya'da siyasi gündem tamamen altüst oldu.

Görgü tanığı: Uçak çok alçaktan uçuyordu, tepeye çakıldı


Başbakan Merkel, uçağın düştüğü kaza yerine uçtu. Lufthansa uçağının düşmesinin Alman havayolu Lufthansa'nın güvenli imajını tamamen olumsuz etkileyeceğinden korkuluyor.

Görgü tanığı: Uçak çok alçaktan uçuyordu, tepeye çakıldı


Düşen uçağın iki kara kutusundan biri bulundu ve değerlendirmek için salı gecesi Paris'e götürüldü. Bulunan kara kutunun hasar gördüğü, ancak kullanılır halde olduğu açıklandı. Kara kutuda pilotların teknik sorunla ilgili ses kayıtları bulunuyor.

NİÇİN ACİL ALARM YOK

Normal yüksekliğe ulaştıktan bir dakika sonra düşüşe geçen ve 8 dakikada Alplere düşen uçağın pilotları acil çağrı alarmı vermedi. Hava şartları uçuş esnasında kötü değildi. Bir görgü tanığı, uçağın çok alçak uçtuğunu ve tepeye çakıldığını söyledi. Düşen uçağın enkazı 1.5 hektarlık bir alana yayıldı. Uzmanlar bunun uçağın patlama sonucu düşmediğinin bir işareti olduğuna, eğer patlama olsaydı uçağın enkazının çok daha geniş bir alana yayılacağına işaret ederek, terör saldırısı ihtimalinin zayıf olduğunu belirttiler.

Görgü tanığı: Uçak çok alçaktan uçuyordu, tepeye çakıldı


46 BİN 700 SEFER

Barcelona'dan Düsseldorf'a uçarken düşen A320 tipi Germanwings uçağı 1991 yılından beri Lufthansa Havayolları için uçuyordu. 2014 yılında Lufthansa'nın yan kuruluşu Germanwings'e geçti. Uçak şimdiye kadar 4 bin 700 sefer yaptı ve 58 bin 300 saat uçtu.

Görgü tanığı: Uçak çok alçaktan uçuyordu, tepeye çakıldı


ATEŞ BU OKULA DÜŞTÜ

Germanwings uçağındaki yolcular arasında bir okuldan 16 öğrenciyle iki öğretmen de bulunuyor. Öğrencilerin Haltern am See kentinde Joseph König Lisesi 9. sınıf öğrencileri olduğu bildirildi. Kentin Belediye Başkanı Bodo Klimpel, kentin yasta olduğunu açıkladı. Belediye Başkanı ailelerin kazayı nasıl haber aldığı sorusuna, “önce televizyon ve radyodan duydular. Hemen çocuklarını cep telefonlarından aradılar. Cep telefonları cevap vermeyince, acı düştü ve Düsseldorf havaalanına koştular” diye yanıtladı.

Görgü tanığı: Uçak çok alçaktan uçuyordu, tepeye çakıldı


OPERA SANATÇILARI

Düşen uçaktaki yolcular arasında biri kadın iki opera sanatçısı var. Düsseldorflu kadın opera sanatçısı Maria Radner bebeğiyle birlikte uçaktaydı. 34 yaşındaki opera sanatçısı Salzburg Festivali, New York Metropolitan Operası ve Bayreuth Festivali'nde sahne aldı. Maria Radner eşi ve bebeğiyle birlikte Barcelona'dan Düsseldorf'a evine dönüyordu. Uçak kazasında hayatını kaybeden öteki opera sanatçısı ise Alman Oleg Bryjak. 54 yaşındaki sanatçı Barcelona'daki opera festivalinde sahne almıştı.

AİLELER OLAY YERİNE GÖTÜRÜLÜYOR

Uçak kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri kaza yerine götürülecek. Kaza yerinde aileler için bir buluşma merkezi hazırlandı. Aileler uçak kazasında ölen yakınlarını tespit edecek. Uçağın düştüğü yer dağlık bölge olduğu için enkaz kaldırma çalışmaları çok ağır yürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!