Google Duo iOS ve Android uygulamaları Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Google Duo iOS ve Android uygulamaları Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2016 08:51

Google'ın FaceTime'a cevabı olan Google Duo aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkede dağıtıma sunuldu.

Haberin Devamı

Google, görüntülü sohbet yapılması amacıyla geliştirdiği uygulaması Duo'yu geçtiğimiz mayıs ayında geliştirici konferansı Google I/O 2016 esnasında duyurmuştu. Duyurulmasından yaklaşık üç ay sonra kullanıcılarla buluşmaya başlayan uygulama, Türkiye için de yayınlandı. Google yeni video görüşme uygulamasıyla Apple'ın FaceTime'ı ve Microsoft'un Skype'ı ile rekabete girecek.

Google Duo, hem iPhone'a hem de Android telefonlara ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamadan faydalanmak için bir Google hesabına sahip olmak veya hesap bilgilerini girişte kullanmak gerekmiyor. Sadece cep telefonu numarası üzerinden uygulamaya kayıt yapılabiliyor. Telefona SMS aracılığıyla gelen doğrulama kodunun girilmesinin ardından Duo'nun kapıları açılıyor.

Duo'dan gerekli verimi alabilmek için uygulamanın talep ettiği kamera, mikrofon ve rehber erişim izinlerini vermek gerekiyor. Bu izinleri verilmesinin ardından akıllı telefonun ön kamerası aktive ediliyor ve uygulama başlatılıyor. Kullanıcılar ekranın alt kısmında bulunan video görüşmesi ikonuna dokunup listeden bir isim seçerek görüntülü sohbetin kapısını açabiliyor.

Haberin Devamı

Google Duo, "Tık Tık" adını taşıyan ilginç bir özelliği de bünyesinde barındırıyor. Bu özellik aktive edildiği takdirde görüntülü sohbet tam anlamıyla başlamdan önce arayan kişinin görüntüsü aranan kişinin ekranında beliriyor. Google, bu özellikle birbirini görmek için sabırsızlanan kişileri Duo kullanmaya teşvik edebilir.

Google Duo basit arayüzüyle oldukça kullanışlı

Görüntülü sohbetlerin kısa süre içinde başlatılması ve basit arayüz, Google Duo'nun ön plana çıkan özellikleri arasında bulunuyor. Görüntü kalitesini bağlantı hızına göre ayarlama yeteneğine sahip olan uygulama, bağlantı hızı düşse bile görüntülü görüşmelerin devam etmesini sağlıyor.

Google Duo ile Apple FaceTime ve Microsoft Skype gibi önemli servislere karşı mücadele edecek. Platformlar arası bir servis olması, Duo'nun elinin Apple'ın FaceTime'ına karşı güçlenmesini sağlıyor. Arayüzünün sadeliği ve görüşmelerin hızla başlatılması da Skype karşısında Duo'ya avantaj sağlayacak gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Google haberleşme uygulamaları konusundaki makus talihini değiştirmek için oldukça sıkı çalışıyor. Hangouts ile oldukça önemli adımlar atmasına rağmen aradığını bulamayan şirket, bu uygulamayı kurumsal amaçlar doğrultusunda kullanma yoluna gidecek. Duo ve yine Duo ile eş zamanlı olarak duyurulan yazılı mesajlaşma uygulaması Allo ise Google'ın bireysel kullanıcılara yönelik silahları olacak.

Teknoblog tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!