Girişimci adayına 150 bin lira hibe

Güncelleme Tarihi:

Girişimci adayına 150 bin lira hibe
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 15:18

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. Arif Ergin, girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği vereceklerini belirterek, "Adaylar, bu yıl 150 bin liraya yükseltilen yüzde 100 hibe destekten yararlanmak için yarışacak. İş fikri başvuruları, 10-28 Nisan ve 1-15 Ağustos 2017 çağrı dönemlerinde alınacak" dedi.

Haberin Devamı

Program kapsamında; Atılım Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Bilkent Cyberpark, Gazi Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Hacettepe Teknokent ve ODTÜ Teknokent TÜBİTAK tarafından Bireysel Genç Girişim 'uygulayıcı kuruluşlar' olarak belirlendi.

YÜZDE 100 DESTEK

Revize edilmiş teknogirişim programıyla girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerini, firma kurarak yenilikçi ürünlere dönüştürebilmeleri için yüzde 100 hibe desteği vereceklerine dikkati çeken Ergin, bu kapsamda girişimcilik ekosisteminin gelişimini hızlandıracak kamu-üniversite-sanayi iş birlikleri oluşturmaya devam edeceklerini vurguladı. Programın 1. aşama sürecinin mentorlük, iş birliği ağlarının oluşturulması, müşteri doğrulama desteklerini içerdiğini belirten Ergin, "İş fikirlerini bu hizmetlerden faydalanarak geliştiren girişimci adayları, uygulayıcı kuruluşlardan onay aldıkları iş planlarıyla TÜBİTAK'a başvurarak 150 bin lira, yüzde 100 hibe desteğinden yararlanmak için yarışacak" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!