Genelkurmay'dan 15 Temmuz gecesi çarpıcı görüntüler

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan 15 Temmuz gecesi çarpıcı görüntüler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2016 17:25

Genelkurmay Başkanlığı Güney Nizamiyesi'nde 15 Temmuz gecesi cuntacılarla darbe girişimini engellemeye çalışan askerler arasında yaşanan çatışma anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Haberin Devamı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, darbe girişimine ilişkin soruşturma dosyasında bulunan görüntüler, Genelkurmay Karargahında saat 21.30 sıralarında kaydedildi.

Eskişehir Yolu İnönü Bulvarı üzerinde buluna Genelkurmay Güney Nizamiyesi'ndeki güvenlik kamerası kayıtlarına göre, darbe girişiminin başladığı saatlerde, Orgeneral Yaşar Güler'i kaçırmaya çalışan emir subayı Mehmet Akkurt aracıyla karargahtan çıkmak istedi. Bu esnada Muhafız Tabur Komutanı Yarbay Tolga Kılıçarslan bariyerin açılmasına izin vermeyerek bu aracın önüne geçti ve aracın çıkışına izin vermedi. Bariyerin açılmasına izin verilmemesi üzerine darbeci emir subayı Akkurt, Yarbay Kılıçarslan'ı silahla vurdu. Yarbay'ın başından ve karnından vurulması üzerine yanında bulunan takım komutanı Üsteğmen tarafından darbeci Akkurt başından vurularak öldürüldü.

Yaklaşık 2 dakika süren çatışmanın ardından nizamiyeye gelen başka bir otomobil, yerdeki yaralıları gördükten sonra olay yerinden uzaklaşarak yeniden karargaha girdi. Çatışma devam ederken bazı askerlerin binaya geldikleri de görülüyor. Bu askerler ise darbecilerin elindeki Orgeneral Yaşar Güler'i kurtarmak için gelen askerler olduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!