Genel Başkan o ismi biliyor

Güncelleme Tarihi:

Genel Başkan o ismi biliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 22:58

GEÇEN hafta siyasetin önemli bir gündem maddesi de CHP’deki Atatürk kriziydi. Duymayanlar için hatırlatalım:

Haberin Devamı

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, bir grup partili arkadaşıyla sohbet ederken, bir CHP milletvekilinin TBMM’deki odasında Atatürk portresini indirdiğini, sorunca da ‘Artık yeni şeyler söylemek gerektiği’ cevabını verdiğini anlattı. CHP’li bir vekilin partinin kurucusunun fotoğrafını duvarından indirdiği iddiası, partide özellikle de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na muhalefet eden kesimde deprem etkisi yarattı. Kılıçdaroğlu’nun rakiplerinden Muharrem İnce durumu hemen medyanın gündemine getirdi. İnce’nin yanında yer alan bir milletvekili, olayı sosyal medyanın gündemine taşıdı. İki gün içinde Nazlıaka’nın başlama vuruşunu yaptığı olay, CHP’nin bir numaralı gündem maddesi oldu.


Kılıçdaroğlu, olayı “İncir çekirdeğini doldurmayacak bir mesele” olarak görse de kamuoyunda “CHP üstünü örtüyor” algısı oluşmasın diye bir komisyon kurup konuyu en ince ayrıntısına kadar araştırttı. Sonunda da MYK’da PM üyesi Aylin Nazlıaka’nın disipline sevk edilmesi amacıyla PM’den izin alınması için süreci başlattı.

Kılıçdaroğlu ile sohbetimizde bu konudaki tavrını iki önemli detayla netleştirdi:

1) Atatürk resmine tahammül edemeyen biri CHP’nin kapısından içeri giremez. Böyle biri varsa partiden atılması
gerekiyor.

2) CHP’de dedikodu ile siyaset yapılmaz. O nedenle Aylin Nazlıaka’nın ortaya attığı iddianın failini net bir şekilde açıklaması gerekiyor. Bunu yapmadığı için de disipline gitmesi gerekiyor.

Haberin Devamı


MEĞER ‘BÖCEK’TEN İNMİŞ

Şu ana dek yazdığımız, olayın görünen yüzü. Peki, görünmeyen tarafta ne var? CHP kulislerini yakından takip eden muhabirimiz Rifat Başaran aktardı: Kılıçdaroğlu, tartışmada adı geçen isimlerin hepsiyle görüştü ya da komisyonu görüştürdü. Gerçeği ortaya çıkardı. Odasındaki Atatürk posteri duvarda değil de yerde olan milletvekilinin kim olduğunu öğrendi. Bir Ankara milletvekiliydi. Özel bir yemekte o milletvekilinin kendisi olduğu iddialarına
dayanamayıp, “Benim soyadım Altıok, yapabilir miyim böyle bir şey” diyerek ağlayan Zeynep Altıok da değildi. Bir erkekti. Üstelik, kendisi tam bir Atatürk hayranıydı. İşyerindeki odası Atatürk posterlerinden geçilmiyordu. Peki Atatürk posteri duvardan neden indi? Bu sorunun yanıtını Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu verdi. Bazı CHP milletvekillerini dinlemek isteyen kötü niyetli birileri, odalarına ‘böcek’ yerleştirmişti. CHP’liler de manyetik arama yaptırarak o ‘böcek’lerin bulunmasını sağlamıştı. Sözkonusu odada da ‘böcek’, Atatürk posterinin arkasına yerleştirilmişti. Kılıçdaroğlu, bu senaryoya olan inancını desteklemek için de şu detayı paylaştı: “O TBMM’nin demirbaşı olan kocaman çerçeveyi kafanız estiğinde indiremiyorsunuz ya da asamıyorsunuz. Meclis personeli indiriyor ve onların gelip asması bekleniyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!