Gabriel: Seçmenler daha rahat karar verecek

Güncelleme Tarihi:

Gabriel: Seçmenler daha rahat karar verecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 10:27

Türkiye’den hükümet yetkililerinin anayasa referandumu için Almanya’da artık kampanya yapmayacakları haberleri, Berlin’i rahatlattı. Almanya’da hükümet yetkilileri karara sevindiklerini açıkladı.

Haberin Devamı

ALMAN Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, kararı sevindirici bulduklarını açıkladı. Gabriel, “Bu kampanya etkinliklerinin şimdi sona ermiş olması durumunda, Almanya’daki Türk seçmenler anayasa reformu konusunda şimdi daha sakin bir biçimde karar verebilecek” dedi. 

Hükümetin büyük ortağı Hıristiyan Birlik (CDU/CSU) Grup Başkanı Volker Kauder, karara sevindiğini vurguladı. Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) iç politika sözcüsü Stephan Mayer, bunu “Yumuşamanın ilk sinyali” olarak niteledi. CDU’nun ağır topu Roderich Kiesewetter, Berlin’in kararlı tutumu karşısında Türkiye’nin vazgeçmek zorunda kaldığını savundu.
Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Grup Başkanı Thomas Oppermann, “Türkiye’nin bakanlarını Almanya’ya göndermemesi beni rahatlattı. Almanya’da barış ve dostane bir ortamda birlikte yaşayan Türk ve Almanların karşı karşıya getirilmesini önlemeliyiz” diye konuştu.
Yeşillerli Claudia Roth, “AKP’nin Almanya’da tüm kampanya etkinliklerini iptalinin siyasi bir başarı olarak pazarlanmasına ve şimdi kendini beğenmiş bir tavırla Ankara’ya karşı sessizliğe geçilmesine karşı uyarıyorum” dedi.

Haberin Devamı

YENEROĞLU: BİLGİLER YANILTICI
AK Parti milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Twitter hesabından “AK Parti’nin yurtdışı programıyla iligili yeni bir kararımız yoktur. Bilgiler yanıltıcıdır” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!