Fransız bakandan tepki çeken ‘tesettür’ sözleri

Güncelleme Tarihi:

Fransız bakandan tepki çeken ‘tesettür’ sözleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 21:40

FRANSA’da Sosyalist hükümette Aile ve Kadın Hakları Bakanı olan Laurence Rossignol’ün türban takan kadınları, geçmişte Amerika’da köleliği destekleyen ‘zencilere’ benzetmesi büyük tepki çekti.

Haberin Devamı

Önceki gün BFM isimli kanalda dünyaca ünlü markaların bu yıl ilk kez tesettür koleksiyonları ve burkini tanıtmalarını eleştiren Fransız bakan, “Beni en çok etkileyen, bu markaların yeni kıyafetlerini masum bir şekilde sunması. Kıyafet ve yaşam şekli arasında bir bağ vardır. Bunlar bilinçli bir şekilde sunularak kadın vücudu üzerinde bir kontrol sağlanmaya çalışılıyor. Kadın vücudunun kapatılmaya çalışılması beni şoke ediyor” dedi. Bakan, sunucunun “Bazı kadınların bu giysileri giymeyi özgürce seçtiklerini” söylemesi üzerine bu kez “Evet tabii ki bazı kadınlar seçiyor. Kölelikten yana olan Amerikalı, Afrikalı negrolar (zenciler) da vardı. Bana kalırsa bu kadınların çoğu siyasi İslam’ın militanları” dedi.

Avrupa’da Müslümanların en çok yaşadığı ülke olan Fransa’da bakanın bu sözleri tepki çekti. ‘change.org’ sitesinde Rossignol’un istifa etmesi için imza kampanyası başlatıldı. Dün öğle saatlerinde 19 bin imza toplandı. Fransız Müslüman Kadınlar Birliği, bakanın sözlerini “sorumsuzca ve tehlikeli” olarak nitelerken Fransa İslamofobi ile Mücadele Derneği Sözcüsü Yasser Louati, Rossignol’ün hem açık açık ırkçılık yaptığını hem de İslamofobik olduğunu söyledi.Fransız komedyen Olivier Perrin ise Müslüman karşıtı sözleriyle büyük tepki çeken Amerikan başkan adaylarından Donald Trump’ı hatırlatarak “Laurence Rossignol, Donald Trump’ın seçim kampanyasının başında olmalıydı” dedi. Tepkiler üzerine bakan Rossignol yanlış anlaşıldığını, kimseyi incitmek istemediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!