Frankfurt Türk Film Festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk Film Festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 11:09

Frankfurt Türk Film Festivali’nin galası, dün akşam Frankfurt Zoo Palast’ta yapıldı. Ziynet Sali’nin sahneye çıktığı açılışta, keman sanatçısı Ceren Aksan da konser verdi. Sunuculuğunu Gökhan Mumcu ile Şebnem Schaefer’in yaptığı galada ‘Vefa’ ve ‘Onur’ ödülleri sahiplerini buldu.

Haberin Devamı

GALAYA Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, Kültür Ataşesi Ercan Önder, Hessen Milletvekilleri Turgut Yüksel, İsmail Tipi, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın da aralarında olduğu davetliler katıldı. 

Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, amaçlarının Türk toplumuna Türk filmleri göstermek değil, 170 etnik kökenden insanın yaşadığı kentte toplumsal barışa ve kültürlerarası iletişime katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Frankfurt Türk Film Festivali başladı

BAHAR ÖZTAN KATILAMADI
Festivalin Erol Günaydın’a ‘Vefa’ ödülünü Peter Feldmann’dan alan sanatçının kızı Günfer Günaydın, “İki torunu var. Bu onuru ve bu büyük mirası yaşatacaklar” dedi.
Festivale katılması beklenen Bahar Öztan ise gelemedi. Öztan, video mesajında sağlık sorunları nedeniyle yurtdışına çıkış yapamadığını belirtti. Öztan’ın ‘Onur’ ödülünü gazeteci Caner Ünal, Dr. Koray Arısoy’un elinden aldı.
Abdurrahman Keskiner, Türkiye’de festival nedeniyle ilk soruşturma açılan sanatçı olduğunu söyledi. Bu etkinlik nedeniyle Frankfurt’taki Türklerin hepsini bir araya gelmiş, Türk ve Alman kurumların da bunun için yoğun uğraş vermiş gibi hissettiğini kaydeden Keskiner, “Bu işin devamı için elimden geleni yapmaya hazırım” dedi.
Mahmut Cevher, sanatın dünyada insanların konuştuğu tek ortak dil, yedinci sanat dalının da onun bir kolu olduğunu belirterek “Onur insanların sahip olabileceği en değerli mücevher. Beni onurlandırdığınız için teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Film Festivali başladı

UYUMA DA KATKI SAĞLIYOR
Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, “Kentin kültürel hayatının bir parçası haline gelen festivalimiz, Türkiye’nin renklerini, sosyal yaşamındaki çeşitlilikleri ve kültürel derinliğini Frankfurtlu sinemaseverlerle buluşturuyor. Bu yönde ülkemiz ve topluluğumuzu farklı perspektiflerden görülmesini sağlayan çok farklı bir ortam hazırlıyor. Türk film festivalini uluslararası karakter taşıyan, uyuma, birlikte yaşamaya, karşılıklı saygı ve anlayışın pekişmesine de katkıda bulunan önemli bir etkinlik olarak görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Film Festivali başladı

EŞİMLE BU FESTİVALDE TANIŞTIM
Avrupa’nın en çok uluslararası özelliğe sahip kenti Frankfurt’un Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Türkiye ile iletişime büyük önem verdiğini kaydeden Peter Feldmann, “Festival, çok zorlu görevlerin olduğu, insanlık, demokratik toplum değerleri ile basın özgürlüğünün savunulması gerektiği bir zamanda gerçekleşiyor. Böyle bir zamanda yerel düzeyde karşılıklı hoşgörü ve anlayışı artıracak diyaloglar daha büyük önem kazanıyor. Bu değerleri savunan Eskişehirli dostlarımızla dayanışma içindeyiz. Eskişehir ile kardeş kent olmamız, Türk toplumunun kente katkısı, Türkiye’den ünlü sanatçıları, rejisörleri, sinema çalışanlarını konuk etmek bizim için büyük onur. Bu festivalde beş yıl önce eşimle tanıştım. Bir belediye başkanı için eşinin adının Zübeyde, kızının Züleyha olması, sabahtan akşama kadar evinde Türk çocuk şarkıları çalınması çok önemli olmalı“ diye konuştu.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Film Festivali başladı
Frankfurt Türk Film Festivali başladı

Frankfurt Türk Film Festivali başladı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!