Fetih kutlamalarında Fatih’in gemileri yerini aldı

Güncelleme Tarihi:

Fetih kutlamalarında Fatih’in gemileri yerini aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 17:25

Fethin 563. yılının kutlanacağı Yenikapı’da şölen hazırlıkları devam ediyor. Sur şeklindeki sahnede son hazırlıklar yapılırken, Yenikapı Meydanı’na da güvenlik amaçlı polis bariyerleri konulmaya başlandı.

Haberin Devamı


İstanbul’un fethinin 563. yılı kutlamaları dolayısıyla Yenikapı’da gerçekleşecek olan Fetih şöleni için hazırlıklar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılacağı kutlamalarda, Yenikapı alanına 4500 metrekare büyüklüğünde sur şeklinde tahtadan bir sahne kuruldu. Ses ve ışık gösterilerinin yapılacağı şölen için görevliler aralıksız çalışıyor. Kutlamalara 1 milyon kişinin getirilmesi hedefleniyor.

Sahne hazırlandı

Görevliler ise meydanda ve sahnede son hazırlıklarını yapıyor. Hazırlıklar kapsamında sahne alanına iki dev ekranın yerleştirildiği görüldü. Sahnede İstanbul’un fethini simgeleyen dört adet top atma bataryası yerleştirildi. Sahnenin deniz tarafına ise gemilerin karadan yürütmesinin canlandırılmasında kullanılacak bir gemi konuldu. İşçiler sahne üzerindeki son hazırlıklarını tamamlarken alanın bazı bölümlerinin polis bariyerleri ile kapatıldığı görüldü. İstanbul Valiliği kutlamalar için Sahil Yolu’nun bir bölümünün trafiğe kapatılacağını duyurdu. Valilik; Sahilyolu’nda Çatladıkapı Aksakal Caddesi ile Bakırköy Taşhan Köprüsü arasının saat 06:00 ile gece 24:00 arası araç trafiğine kapatılacağını duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!