Facebook Lite 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Güncelleme Tarihi:

Facebook Lite 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 01:59

Facebook’un düşük internet ve özelliklere sahip cihazlar için geliştirdiği Facebook Lite büyüme hızı ile göz kamaştırıyor. Öyle ki uygulama ana platformu olan Facebook'tan bile daha hızlı büyüyor. İşte detaylar.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl duyurulan Facebook Lite uygulaması kullanıcılara ücretsiz olarak sunuluyor. Düşük özelliklere ve düşük internet hızına sahip cihazlar için geliştirilen Facebook Lite büyüme hızı ile dikkat çekiyor.

Facebook Lite duyurulduğu ilk günden itibaren geçen 15 aylık sürede 100 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştı. Toplam 56 dil destekleyen uygulama, Brezilya, Meksika, Endonezya, Hindistan ve Filipinler gibi ülkelerde rekor sayıda kullanıcı tarafından tercih ediliyor.

Facebook Lite 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Dünyada 5G’nin testleri yapılırken hala milyarlarca insan 3G yada 4G bağlantı hızına sahip değil, 2G yada daha düşük internet teknolojileri kullanan kullanıcılar Facebook’u kullanmak adına Facebook’un daha basit versiyonu olan Facebook Lite’ı tercih ediyorlar.

Haberin Devamı

Son derece az veri kullanımı ile dikkat çeken Facebook Lite, tek seferde gezilebilecek Facebook akışını 1 MB’a indirebiliyor. Böylece şarj, veri tüketimi ve depolama alanı konusunda son derece tasarruf sağlanmış oluyor. Facebook uygulamasının çok şarj tüketmesinden şikayetçi olan kullanıcılar da Facebook Lite’ı tercih ediyor.

indir.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!