'Eyyy Almanya derdin ne?''

Güncelleme Tarihi:

Eyyy Almanya derdin ne
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2016 22:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alman Meclisi’nin Ermeni iddialarına ilişkin kararını, "Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması, hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar Holokost'u yeniden bir tanımlasınlar, Namibya Katliamı'nı önce gözden geçirsinler" dedi. Erdoğan, "Orada 11 tane Türk varmış. Ne Türk’ü, geç o işi. Onların Türklükle alakası yok, onların kanı bozuk bir defa. Onların kimin sözcüsü oldukları belli zaten. Onlar bu ülkedeki bölücü terör örgütünün Almanya’daki uzantılarıdır" diye konuştu. Erdoğan, dün TİM 23. Olağan Genel Kurulu, Medipol ve Marmara üniversitelerinin mezuniyet törenlerinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ERMENİLER ŞANTAJ ARACI
"Dünyada soykırım konusunda söz söyleyebilecek en son ülkenin bize böyle bir ithamda bulunması, hukukçuların tabiriyle söylüyorum, hayatın olağan akışına uygun değildir. Önce onlar Holokost'u yeniden bir tanımlasınlar. Onlar Namibya Katliamı'nı önce bir gözden geçirsinler. Sen hangi ülkeye neyi söylüyorsun? Buradaki meselenin Ermeniler olmadığını, onların sadece asıl oyuna alet edildiğini, istismar edildiğini gayet iyi biliyorum. Ermeni meselesi dünyanın her yerinde Türkiye'ye karşı elverişli bir şantaj aracı, hatta bir sopa olarak kullanılmaya başlandı. Şimdi paralel ihanet çetesi konusunda da benzer bir yaklaşım görüyoruz. Türkiye'den kaçan tüm çete elemanları, Almanya başta olmak üzere Batı ülkelerinde rahatça hayatlarını sürdürebiliyor. Ülkemizde cinayet işleyen nice katilleri, mensubu oldukları örgütten dolayı yıllarca himaye eden ülkeleri de biliyoruz.

UTANACAĞIMIZ MESELEMİZ YOKTUR
Şayet geçmişin muhasebesini yapacaksak, bu konuda en alnı ak, yüreği ferah ülke biz oluruz. Bu konuda pek çok ülkenin sicili çok karanlık ve kanlıdır. Özellikle son 150 yıldır ülkemizin dört bir yanında yaşanan zulümlerden kaçanların milyonlarcası ülkemizde hayatlarını sürdürüyor. Bir kez daha altını çizerek ifade ediyorum. Bizim geçmişimizle ilgili utanacağımız hiçbir meselemiz yoktur. Ama ülkemizi sık sık Ermeni soykırımı tasarılarıyla tehdit eden devletlerin her birinin arkasında milyonlarca masumun kanı ve vebali vardır.

KARIN AĞRISI ELBETTE BAŞKA
Bir meselenin özellikle bu meselenin Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak olmadığını, bunun sadece bir istismardan, bir araçtan ibaret olduğunu gayet iyi biliyoruz. Şu anda ülkemde 100 bine yakın Ermeni var. Bunların yarıya yakını bizim vatandaşımızdır. Ama bir de bizim vatandaşımız olmayan bir o kadar da şu anda Türkiye’de Ermeni var. Şu anda Avrupalıların yaptığı gibi biz de onları Ermenistan’a geri göndeririz. Yaparız bunu. Almanya gibi dünyanın neresine giderseniz gidin ‘soykırım’ denilince ilk akla gelen bir ülkenin, Türkiye için böyle bir karar almasının gerisindeki karın ağrısı, elbette başka. Buradan Almanya’ya ve tüm Avrupa’ya şu mesajı vermek istiyorum: Ya gündemimizdeki meseleleri hakkaniyetli şekilde çözüme kavuştururuz ya da Türkiye, Avrupa’nın sorunlarının önünde set olmaktan çıkar, dertlerinizle baş başa bırakırız.

BU ÇOCUK ANLAMAZ O İŞLERDEN
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Meclisi’nin kabul ettiği sözde Ermeni soykırım tasarısının mimarı Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir’e de şu sözlerle tepki gösterdi: “Biz soykırımın ithamını asla kabul etmiyoruz. Birinci Dünya Savaşı şartlarında, ülkemizin dört bir yandan kuşatma altına alındığı bir dönemde, elbette Anadolu’da asayişi sağlamak amacıyla birtakım tedbirler alınmıştır. Eğer bu meseleyi gündeme getirenlerin amacı, ki çocuk o, anlamaz o işlerden, çıkmış Alman Parlamentosu’na böyle bir metni gönderiyor. Senin bunlardan haberin var mı ya? Tarih bilincin nedir senin? Arşiv bilincin nedir senin? Bunları bunlara bir sormak lazım. Almanya’da doğmuş, Almanya’da büyümüş veya burada doğmuş ondan sonra Almanya’ya gitmiş. Nereye gidersen git. Tayyip Erdoğan’a küfür etmek sana bir şey kazandırmaz. Fakat ben bu kadar koskoca bir Alman Parlamentosu’nun bunların arkasına takılmasına hayret ediyorum.” 

RET VERSEYDİN SENİ ALKIŞLARDIM
Ey Almanya sen ne yapmak istiyorsun, senin derdin ne? Kendisiyle konuştuğumuzda da bana ne diyor biliyor musunuz, şu olaydan 3-4 gün önce, diyor ki: ‘Elimden geleni yapacağım.’ Senin elinden gelen parlamentoda oylamaya katılmamak mı? Burada eğer dürüst bir davranışın olsa katılırdın, o hani bir hanımefendi ‘ret’ dedi ya, ikinci ‘ret’ de senin oyun olurdu, ben de seni alkışlardım. Türk parlamentosunda bir oylama olduğunda ‘Siz grubunuza sahip çıkarsınız’ diyen dedim siz değil misiniz? Peki  siz grubunuza niye sahip çıkmadınız? Dürüst değiller, samimi değiller. Bunların aldığı bu kararın kıymeti harbiyesi yok.

MERT OL CİĞERİMİ YE
AB müktesebatında ne varsa onu istiyoruz ama AB müktesebatının içindekileri sen kalk bazı ülkelere farklı uygula, Türkiye’ye gel farklı uygula. Olmaz böyle şey. Karşımıza Ermenileri, terör örgütlerini, medya görünümlü propaganda makinelerinizi sürmeyin. Bel altı vuruşlar yapmayın. Doğduğum büyüdüğüm yer Kasımpaşa’da dedikleri gibi; delikanlı olun, ciğerimi yiyin. Anlayışımız budur.

Haberin Devamı

ONLARIN KANI BOZUK
Erdoğan, Alman Meclisinin Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin kararıyla ilgili, "Almanya’daki olay, İslamofobyanın şu anda dışa vuran bir uygulamasıdır. Onların üst akıllarını filan biliyoruz amane yaparlarsa yapsınlar, kendileri çalar, kendileri oynar, kendileri dinlerler.’Almanya Parlamentosu bu kararı almış, halimiz ne olacak?’ Hiçbir şey olmayacak. Bunların yaptığı sadece kendilerini tatmindir, başka bir şey değil" dedi. Erdoğan, "Bakınşu anda Batı’da bir İslamofobya hastalığı başladı değil mi? Niye? Ön kesmek içinama başaramayacaklar. Almanya’daki olay bunun bir tezahürüdür aslında.Almanya’daki olay, İslamofobyanın şu anda dışa vuran bir uygulamasıdır. Onlarınüst akıllarını filan biliyoruz ama ne yaparlarsa yapsınlar, kendileri çalar,kendileri oynar, kendileri dinlerler. ’Almanya Parlamentosu bu kararı almış,halimiz ne olacak?’ Hiçbir şey olmayacak. Bunların yaptığı sadece kendilerinitatmindir, başka bir şey değil." dedi.Milletin güçlü ve dinamik yapısıyla "evelallah" buna pirimvermeyeceğini aktaran Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Orada 11 tane Türk varmış. Ne Türk’ü, geç o işi. Onların Türklükle alakası yok, onların kanı bozuk bir defa. Onların kimin sözcüsü oldukları belli zaten. Onlar bu ülkedeki bölücü terör örgütünün Almanya’daki uzantılarıdır ve benim zaman zaman söyleyip, başka yerlere çekilen ’Alman ekolü’ dediğim olay budur işte. Budur. Ne yaparlarsa yapsınlar, evet biz sıradan bir millet değiliz.Bizim milletimiz Anadolu’ya ordularından önce gazi dervişleriyle, Alperenleriyle girmiştir" dedi.

BAKMADAN GEÇME!