Erken doğum şoku

Güncelleme Tarihi:

Erken doğum şoku
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 09:05

Akraba ziyareti için Berlin’e gelen altı aylık hamile Pınar Yenerer, sancıları tutunca kaldırıldığı Charite Hastanesi’nde erken doğum yaptı. Bebek, özel bakıma alındı. Bebeğin en az üç ay hastanede kalması gerekiyor. Bu da aileye yaklaşık 80 bin Euro fatura çıkaracak.

Haberin Devamı

İzmirli Pınar ve Önder Yenerer çifti Mart ayı başında İtalya’ya gitti. İki gün kaldıktan sonra bu kez akrabalarını ziyaret için iki günlüğüne Berlin’e geldiler. Altı aylık hamile Pınar Yenerer’in aniden sancıları tutunca Charite Hastanesi’ne kaldırıldı.

5 Mart’ta hastaneye yatırılan Yenerer’in doğumunu engellemek için çaba harcayan doktorlar, sekiz gün boyunca sancıları durduramadı. Pınar Yenerer (31) sezaryenle 1 kilo 20 gram ağırlığında erkek çocuk dünyaya getirdi. Kemal adı verilen bebek hastanede özel bakıma alındı.

Pınar Yenerer, “Bebeğim şimdi kuvözde. İç organları gelişimini tamamlamadığı için fonksiyonlarını tam olarak yerine getirmiyor. Özellikle ciğerinde problemler var. Bunun için üniteye bağlı. Doktorlar sağlığının hızla iyileştiğini söylüyor. Şu anda 1 kilo 500 gramı geçti. Hızla kilo alması bizi çok sevindiriyor. Doğumun ilk günlerinde doktorlar ertesi gün için ne olacağını kestiremiyorlardı. Şimdi ise bebeğimizin sağlığının iyiye doğru gittiğini söyleyebiliyorlar. Doktorlar bebeğin en az üç ay daha hastanede kalıp bakımının yapılması gerektiğini anlattı. Bu süre daha da uzayabilir. Hastanede bebeğimle ve benimle çok iyi ilgileniyorlar. Doğumun Charite Hastanesi’nde gerçekleşmesi benim ve bebeğimin sağlığı açısından bir şans oldu” dedi.

Erken doğum şoku


Pınar ve Önder Yenerer çifti yurt dışına çıkarken Yurt Dışı Hastalık Sigortası yaptırmadıkları, ayrıca Türkiye’deki sigorta süreleri de yurt dışında oluşan sağlık maliyetlerini karşılamaya yetmediği için şimdi hastanenin çıkaracağı faturayı ceplerinden ödemek zorundalar.

Önder Yenerer, “Hastanenin muhasebe yetkilileri bizimle görüştü. Bebeğimiz üç ay hastanede tedavi görürse yaklaşık 80 bin Euro’luk bir fatura çıkacağı tahmin ediliyor. Burada Büyükelçilik ve Başkonsoloslukla yaptığımız görüşmede eşimin ve benim sigorta süreleri kesintisiz olarak 12 ayı tamamlamadığı için SGK’nın hastane masrafını üstlenemeyeceğini bize ilettiler. Bu kadar yüksek faturayı nasıl ödeyeceğiz onu düşünüyoruz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!