Erdoğan ve Trump Washington’da görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan ve Trump  Washington’da görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2017 00:21

DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mayısta Washington’da görüşeceklerini söyledi. Ziyaretin 25 Mayıs’ta toplanacak olan NATO Zirvesi öncesinde yapılacağını belirten Çavuşoğlu, tarih belirlenmesi için ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’la çalışma yapacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

 Hürriyet’e bilgi veren kaynaklar Erdoğan’ın Washington ziyaretinin Mayıs’ın ilk iki haftası içerisinde gerçekleşeceğini söyledi. Dominik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Miguel Vargas ile dün düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, AGİT’in referandum gözlem raporunu ve heyet üyelerini eleştirdi. Dışişleri Bakanı özetle şu mesajları verdi:

“AGİT’in görevi teknik analiz yapmaktır, siyasi değerlendirme yapamaz. Heyete baktığınız zaman burada PKK destekçisi, Türkiye’ye geldikten sonra ‘Hayır’ kampanyasına destek veren üyeler vardır... PKK paçavralarıyla poz verirseniz sizin yaptığınız analizi biz dikkate almayız. AGİT’in diğer kurumlarla yaptığı bu seçim gözlemi tarafsız ve objektif olmamıştır. Böyle olunca da hiçbir kıymeti yoktur... Aynı şekilde AB’nin bir soruşturma açma hakkı yoktur.”

Haberin Devamı

1.5 MİLYON OYU HİÇE SAYAMAZSINIZ

Bugüne kadarki seçimlerde hukuki alt yapının uygun olduğunu yazmışlardır. Ne oldu da olumsuz şeyler yazmaya çalışıyorsun. 1.5 milyon Avrupa’daki birçok ülkenin nüfusundan fazladır. 1.5 milyonun oyunu hiçe sayamazsınız.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!