Erdoğan: İnsanız, her şeye rağmen, birazcık hakkaniyet, birazcık empati beklemekten kendimizi alıkoyamıyoruz...

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: İnsanız, her şeye rağmen, birazcık hakkaniyet, birazcık empati beklemekten kendimizi alıkoyamıyoruz...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2016 09:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi açılışı ile Şehitleri Anma Programı’nda vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, Avusturya’nın Wiener Neusttadt kentinde, Türkiye’deki darbe girişimine karşı çıkan Türkiye kökenlilerin evlerine ve balkonlarına Türk bayrağı asmalarını yasaklanmasına ve Almanya’nın Köln kentinde pazar günü yapılacak darbeyi protesto gösterisine karşı bazı Alman politikacıların açıklamalarına tepki gösterdi:

Haberin Devamı

FRANSA’DA, ALMANYA’DA YOK MU?

“VATANDAŞLARIMIZIN, asker elbisesi giymiş teröristlerin tanklarının paletleri altında ezilmesi, silahlarıyla vurulması, helikopterleriyle taranması, uçaklarıyla bombalanması maalesef bunların dikkatini çekmedi. Buna karşılık darbecilerle çok yakından alakadar oldular. Darbe girişimine karşı aldığımız olağanüstü hal kararı, onları birden çok endişelendirdi. Yahu, benzer şeyler, Amerika’da, Fransa’da, Almanya’da yok mu?”

ÖLENLERE BAŞSAĞLIĞI DİLEMEDİLER
“Birçok yerde var, benzer şeyler var. Ama hiçbirisinde bizim gibi yaşanan bir darbe girişimi yok. Alçakça katledilen 237 vatandaşımıza başsağlığı, yaralanan 2 bin 191 insanımıza şifa dilemeyenler, darbecilerin kötü muamele görme ihtimali karşısında adeta teyakkuza geçmişler. Açık konuşuyorum; darbecilerin akıbetlerinden endişe ettikleri kadar, Türkiye’nin demokrasisinden, milletimizin hayat hakkından, geleceğinden endişe duymayan hiçbir ülke, hiçbir ülke lideri bizim dostumuz değildir. Bunu böyle bilsinler.”

Haberin Devamı

KİMSEDEN ANLAYIŞ BEKLEYEMEYİZ
“İşte Avusturya, işte Almanya, oralarda miting, yürüyüş yapmak isteyen bizim vatandaşlarımız ama onların da vatandaşı, çifte vatandaş, onlara müsaade etmiyorlar. Evlerde Türk bayrağı asmalarını yasaklayacak kadar, bunlar bu şekilde demokratlar. Karşılaştığımız bu tablo karşısında şaşırdık mı? Hayır. Peki üzüldük mü? Evet. İnsanız, her şeye rağmen, birazcık hakkaniyet, birazcık empati beklemekten kendimizi alıkoyamıyoruz. 15 Temmuz’da gördük ki, kimseden ne hakkaniyet, ne yardım, ne destek, ne anlayış bekleyemeyiz. “ 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!