En büyük teşekkür İtalyan polislere

Güncelleme Tarihi:

En büyük teşekkür İtalyan polislere
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 17:57

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin’de 12 kişiyi öldüren Tunuslu Anis Amri’nin İtalya’da vurulmasıyla ilgili haberi, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın kendisine verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Demokrasinin ve insanlığın terörden daha güçlü olduğu belirten Başbakan Merkel, şunları söyledi: “İtalyan Cumhurbaşkanına teşekkür ettim. Burada bir daha teşekkür ediyorum. Bizim en büyük teşekkürümüz ise bizimle işbirliği yapan İtalyan polisine, diğer emniyet güçlerine ve adalet bakanlığı yetkililerine. Çatışmada hafif yaralanan polisin de çok hızlı bir şekilde sağlığına kavuşmasını diliyorum. Hepimiz terörün hedefiyiz. Avrupa’da hepimiz bu teröre karşı ortak duruş sergilemeliyiz. Anis Amri’nin, pazartesi günü Berlin’de 12 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı saldırıyı düzenlediğini biliyoruz. Berlin’de Federal Asayiş Polisleri 24 saat boyunca titiz çalışıp, tüm delilleri detaylarına kadar değerlendirdiler. Polis, Anis Amri’yle ilgili bilgisi olanları, ona yardım edenleri, ona yardım edenlere yardımcı olanları, onu saklayanları ve varsa diğer suç ortaklarını ortaya çıkaracaktır.”

Haberin Devamı

ALMANYA GÜÇLÜ BİR ÜLKE

“Terör, her gün yeni bir boyutta ve yeni eylemleriyle ortaya çıkıyor. Amri’nin Almanya’da bulunduğu 2015 Temmuz’undan bu yana tüm detaylarıyla incelenmesi ve analiz edilmesi için İçişleri Bakanı de Maiziere ile konuştum. Gereken tüm yeni önlemleri alacağız. Akut bir tehlike sona erdiği için bu hafta sonu rahatlayabiliriz. Ancak terör tehlikesi genel olarak hâlâ duruyor. Önümüzdeki yıllarda da süreceğini hepimiz biliyoruz. Benim için Almanya’nın her tarafı barış içindedir. Tüm yurttaşlarımız korunuyor. Bizim ülkemiz güçlü bir ülke olacak. Demokrasi ve insanlık terörden daha güçlü.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!