Elektronik atıklar orman olacak

Güncelleme Tarihi:

Elektronik atıklar orman olacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2018 09:37

Elektrikli ve elektronik atıkların geri dönüşümle ekonomiye kazandırılması ve bundan elde edilecek gelirle ağaç dikilmesinin hedeflendiği ‘Atıklar Orman Olsun’ projesi kapsamında, Başkentte bir ayda 2 bin ton atık toplandı.

Haberin Devamı

Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği (ELDAY) öncülüğünde başlatılan ve altı ilde yürütülen projeyle Ankara'da 150 ton elektronik atık toplanması, bunun karşılığında 8 bin ağaç dikilmesi ve böylece küçük bir orman oluşturulması planlanıyor. Bu kapsamda vatandaşlar www.atiklarormanolsun.com web adresine girerek, evlerindeki elektronik atıkları bildirebiliyor.

SERTİFİKA DAĞITILACAK

İlk bir ayda Ankara’da 2 ton atık topladıklarını belirten Proje Koordinatörü İlkim Yiğit, proje sonunda atık veren herkes adına ağaç dikim sertifikası dağıtacaklarını aktardı. Elektrikli ve elektronik atıkların özel yöntemlerle geri dönüştürülmemesi halinde çevre kirliliğine neden olduğunu vurgulayan Yiğit, vatandaşlardan bu tür atıkları geri dönüşüm için lisanslı işletmelere vermeleri tavsiyesinde bulundu. AA

BAKMADAN GEÇME!