EGM trafik cezası sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

EGM trafik cezası sorgulama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2016 15:57

Araç plakası üzerine yazılan cezalar online olarak sorgulanabilmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)tarafından hizmete sunulan ceza sorgulama sistemi sayesinde araç sahipleri herhangi bir cezaları olup olmadığını anında öğrenebilirler. Peki, araç plakasına yazılan trafik cezası sorgulama işlemi nasıl yapılır? Cezalar online ödenebilir mi? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Araçla trafiğe çıkan vatandaşların yaptığı hatalar sonrasında direk olarak plaka üzerinden ceza kesilebilmektedir. Bu tür durumlarda ise vatandaşların araç plakasına yazılan trafik cezasını sorgulayarak bilgi alması gerekmektedir. Sorgulama işlemi için EGM’nin resmi web sitesi (www.egm.gov.tr) kullanılmalıdır. EGM tarafından hizmete sunulan uygulama ile ceza sorgulaması kolaylıkla gerçekleştirilmektedir.

EGM TRAFİK CEZASI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Plaka üzerine yazılan cezaları sorgulamak isteyen vatandaşların https://www.egm.gov.tr/Sayfalar/Trafik_Sorgulari.aspx web sitesine giriş yapması gerekmektedir. Ceza sorgulaması yapabilmek için uygulama bazı bilgiler istemektedir. Bu bilgiler ise şunlardır;

- İsim

- Soyisim

- T.C. Kimlik No

- Doğum Yılı

Haberin Devamı

Sorgulama yapacak olan kullanıcılar bu bilgileri eksiksiz bir biçimde girdikleri taktirde ceza sorgulaması yapılır ve aracınızın cezası olup olmadığı ekrana gelir. Öte yandan cezayla alakalı detaylar da bu sistem üzerinden görülebilmektedir.

Sorgulama işlemi ücretsiz olarak sunulduğu için vatandaşlar belirli periyodik aralıklarla ceza sorgulama işlemini gerçekleştirebilir ve aracın üzerine kesilen ceza varsa kolaylıkla öğrenebilirler.

TRAFİK CEZASI ÖDEMESİ NASIL YAPILIR?

EGM üzerinden gerçekleştirilen sorgulamada aracınıza ait trafik cezası bulunduysa bu ödemeyi online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Ancak trafik cezası online ödemeleri için GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı) kullanılmaktadır. GİB resmi web sitesinde sunulan hizmet sayesinde trafik cezanızı online olarak ödeyebilirsiniz.

Trafik cezası ödemesi yapmak isteyen vatandaşların https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV web sitesini kullanması gerekmektedir. İstenen bilgilerin girilmesinin ardından kredi kartınız ile online olarak trafik borcunuzu ödeyebilirsiniz.

GİB ile anlaşmalı olan, ödeme yapabileceğiniz bankalar ve kartlar aşağıdaki gibidir;

Ödeme yapabileceğiniz bankalar ve kartları aşağıdaki gibidir;

AKBANK (Axess, Wings, Fish, Free, Axess Business, Wings Business ve Bank’o Card Axess kredi kartları)

Haberin Devamı

GARANTİ BANKASI (Tüm Garanti American Express, VISA ve MasterCard, Alternatifbank BONUS, ING BONUS, Şekerbank BONUS, Tekstilbank BONUS, Burgan BONUS)

HALKBANK (Tüm Halkbank VISA ve MasterCard)

İŞ BANKASI (Tüm İş Bankası VISA ve MasterCard)

YAPI KREDİ (Tüm Yapı Kredi VISA ve Mastercard ve Albaraka Worldcard, Anadolubank Worldcard)

HSBC (Tüm HSBC VISA ve MasterCard)

FİNANSBANK (Tüm FİNANSBANK VISA ve MasterCard)

TEB (Tüm TEB Bonus ve TEB World Kredi Kartları - VISA ve MASTERCARD)

VAKIFBANK (Tüm Vakıfbank, VISA ve MasterCard)

ZİRAAT BANKASI (Tüm Ziraat Bankası, VISA ve MasterCard)

DENİZBANK (Tüm Denizbank, VISA ve MasterCard)

TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI (Tüm Türkiye Finans Katılım Bankası kredi kartları)

Haberin Devamı

AKTİF BANK (Tüm Aktif Bank kredi kartları)

BAKMADAN GEÇME!