Zağar ne demek, ne anlama gelir? Zağar gibi kelimesinin TDK sözlük anlamı

Güncelleme Tarihi:

Zağar ne demek, ne anlama gelir Zağar gibi kelimesinin TDK sözlük anlamı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2022 17:49

Farklı anlamları üzerinden Türkçede yer alan kelimelerden biri zağar sözcüğüdür. Ancak neredeyse hiç bilinmeyen sözcükler içerisinde yer alır. Peki zağar ne demek, ne anlama gelir? Zağar gibi kelimesinin TDK sözlük anlamı üzerine detayları derledik.

Haberin Devamı

Birçok eserde ya da kaynakta karşılaşılması ile beraber, merak edilen kelimelerden biri olarak zağar sözcüğü geliyor. Aynı zamanda Zağar gibi kelime grubu üzerinden yine kullanıldığını ifade etmek mümkündür. Ancak günlük yaşamda ve halk arasında pek fazla ele alınan ve kullanılan bir sözcük değildir.

 Zağar Ne Demek, Ne Anlama Gelir?

 Daha çok yerel bölgelerde kullanılan bir kelime olarak zağar geliyor. Fakat genel olarak ülke açısından bakıldığında artık kullanılan bir sözcük olmadığını söylemek mümkün. Tabii Türkçede yerleşik olduğu için belli başlı anlamları bulunur.

 - Bir cins av köpeği, tazı

 - Söz taşıyan

 - Birinin ardına takılan

 - Muhbir (Argo)

 Yukarıda görüldüğü gibi zağar sözcüğü değişik anlamları ile beraber Türkçe üzerinden ifade edilir.

Haberin Devamı

 Zağar Gibi Kelimesinin TDK Sözlük Anlamı

 Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman zağar sözcüğü aynı zamanda zağar gibi kelime grubu üzerinden de değerlendirilir. Bu doğrultuda öne çıkan kelime anlamı ile beraber bir cins av köpeği gibi ya da bir tazı gibi şeklinde anlatmak mümkün. Aynı zamanda argo kelime üzerinden muhbir ya da söz taşıyan bir kişiye ithaf edilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!