YÖS 52 ülkede 78 merkezde yapılacak

Güncelleme Tarihi:

YÖS 52 ülkede 78 merkezde yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2024 11:26

Türkiye’deki üniversitelere daha nitelikli ve fazla sayıda uluslararası öğrenci çekmek amacıyla 6 dilde düzenlenen Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (YÖS) 52 ülkede 78 merkezde gerçekleştirilecek. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18 Mayıs’ta gerçekleştirilecek YÖS’e başvurular 1-18 Mart’ta yapılacak.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye’deki üniversitelere daha nitelikli ve daha fazla sayıda uluslararası öğrenci çekmek amacıyla düzenlenen Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’nın (YÖS) gerçekleştirileceği ülke sayısını 25’ten 52’ye yükseltti. Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen uluslararası adayların girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri YÖS, bu yıl 18 Mayıs’ta gerçekleştirilecek. YÖS’e başvurular 1-18 Mart’ta ÖSYM’nin internet sitesinden yapılacak.

DEVLET ÜNİVERSİTELERİ KENDİ SINAVINI YAPMAYACAK
YÖK, YÖS’ü, yabancı uyruklu adayların Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarına başvurularında kolaylık sağlamak amacıyla başlatmış, ilk uygulama 2023 yılında gerçekleştirilmiş ve yıl içinde iki kez TR-YÖS sınavı düzenlenmişti. Bu yıl Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 6 dilde gerçekleştirilecek olan sınav 52 ülkede ve 78 merkezde yapılacak. Devlet üniversiteleri artık uluslararası öğrenci kabulünde kendileri sınav düzenlemeyecek, YÖS sonucunu veya YÖK tarafından geçerliliği kabul edilen IB, Abitur, GCE AL gibi lise not ortalamalarını kullanabilecek. Vakıf yükseköğretim kurumları da YÖS sonuçları ile öğrenci kabul edebilecek. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) de kendi öğrenci kabulünde TR-YÖS’ü kullanacak.

Haberin Devamı

ABD’DEN UGANDA’YA 78 ÜLKE


YÖS, Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Almanya, ABD, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bangladeş, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Cibuti, Çad, Endonezya, Etiyopya, Fas,  Fransa, Gabon, Gana, Gine, Hindistan, Hollanda, Irak, Kamerun, Kazakistan, Kenya, Kırgız Cumhuriyeti, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kotdivuar (Fildişi Sahili), Kuzey Makedonya, Libya, Malezya, Mali, Mısır, Moğolistan, Moldova, Moritanya,  Nijer, Nijerya, Özbekistan, Pakistan, Romanya, Rusya, Senegal, Somali, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tanzanya, Tunus, Uganda, Ürdün, Yunanistan/Gümülcine’de toplam 78 merkezde gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!