Lisans ve lisansüstü bursları arttı

Güncelleme Tarihi:

Lisans ve lisansüstü bursları arttı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2024 10:45

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), lisans ve yüksek lisans öğrencilerine sağladığı burs miktarlarını arttırdı.

Haberin Devamı

YÖK öncelikli alanlarda ve belirli programlarda lisans ve lisansüstü öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla sağladığı bursları Nisan ayından itibaren geçerli olmak üzere üst sınırdan artırdı. Yeni düzenlemeye göre burslar, YÖK Doktora Bursu alan ancak bir işte çalışmayan öğrenciler için 7 bin 500 TL’den 12 bin TL’ye, çalışanlar için 2 bin 500 TL’den 4 bin TL’ye yükseltildi. Diğer yandan YÖK tarafından belirlenen devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilen YÖK Lisans Destek Bursu 1.875 TL’den 3 bin TL’ye, Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıflarında eğitim gören lisans öğrencilerinin (TEBİP-Lisans) bursu 2 bin TL’den 3 bin TL’ye çıktı.

TÜBİTAK ise desteklediği projelerde, burs üst limitlerinde güncelleme yaptı. Böylelikle, çalışmayan ancak burs alan lisans öğrencisi aylık burs miktarı 3 bin TL’den 4 bin TL’ye; yüksek lisans öğrencisi için 10 bin TL’den 13 bin 500 TL’ye, doktora öğrencisi için 14 bin TL’den 20 bin TL’ye ve doktora sonrası araştırmacılar için 19 bin TL’den 27 bin TL’ye yükseldi. Çalışan yüksek lisans öğrencileri için 3bin TL olan burs 4 bin TL’ye, doktora öğrencileri için de 4 bin 200 TL’den 5 bin 500 TL’ye çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!