YÖK’ten yurt dışından öğrenci kabulü için yeni sınav

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten yurt dışından öğrenci kabulü için yeni sınav
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2022 10:50

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak amacıyla yeni bir sınav sistemi başlatıyor.  29 Ocak 2023’te yapılacak Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı’na (TR-YÖS) başvurular 5 Aralık’a kadar alınacak. Türkçe, Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça olmak üzere 6 dilde gerçekleştirilecek sınav yurt içinde 17 ilde, yurt dışında 23 ülkede uygulanacak.

Haberin Devamı

YÖK, yurt dışından öğrenci kabulünde standartlaşmayı sağlamak üzere hayata geçirdiği “Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı” ile farklı ülkelerden adaylara Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına başvuruda yeni bir kolaylık getirecek.

TR-YÖS sonuçlarının yurt dışından öğrenci kabulünde kullanılması, YÖK tarafından yükseköğretim kurumlarına tavsiye edilecek. Sınava, YÖK Başkanlığınca belirlenen başvuru koşullarını sağlayan adaylar başvurabilecek.  Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında öğrenim görmek isteyen öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri 2023 TR-YÖS, 29 Ocak 2023’te Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilecek. Sınav, yurt içinde 17 ilde, yurt dışında 23 ülkede, toplamda 41 sınav merkezinde uygulanacak. Başvurular ise 5 Aralık’a kadar yapılacak. Adaylar başvurularını, ÖSYM’nin internet adresinden veya başvuru merkezlerinden yapabilecek.

Haberin Devamı

GEÇERLİLİK SÜRESİ İKİ YIL
Sınavda adaylara, sayısal yetenek testinden 40, temel matematik testinden 40 olmak üzere toplam 80 soru sorulacak. Sınav, Türkçe, Almanca, İngilizce, Fransızca, Rusça ve Arapça olarak gerçekleştirilecek. TR-YÖS’ün geçerlilik süresi sınav tarihinden itibaren iki yıl olacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!