YÖK’e 5 yeni üye, 6 üniversiteye rektör

Güncelleme Tarihi:

YÖK’e 5 yeni üye, 6 üniversiteye rektör
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2022 10:26

6 üniversitede rektör atanmasına ilişkin karar Resmî Gazete'de yayımlandı. Bir başka atama kararında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyesi 5 yeni isim de belli oldu.

Haberin Devamı

YÖK’E 5 YENİ ÜYE
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Profesör Doktor Sadettin Hülagü, Profesör Doktor Naci Gündoğan, Profesör Doktor Burhaneddin Sandıkçı ile Profesör Doktor Erol Arcaklıoğlu YÖK üyeliğine seçildi. Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilen Profesör Doktor Arif Bilgin de yeni YÖK üyeleri arasında yer aldı.

6 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI
Bazı üniversitelerle ilgili rektör atama kararlarına göre ise; Bursa Teknik Üniversitesi’nde Prof. Dr. Sami İmamoğlu yerine atanan Prof. Dr. Naci Çağlar görevi devralacak. Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nde Prof. Dr. Sami Özgül yerine Prof. Dr. İsmail Bakan rektörlük görevine başlayacak.
Halihazırda görevde olan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak bir dönem daha atanarak görevlerine devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!