‘YÖK Üstün Başarı Ödülleri’ başvuruları başladı

Güncelleme Tarihi:

‘YÖK Üstün Başarı Ödülleri’ başvuruları başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2023 12:03

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından 2017'den bu yana verilmekte olan YÖK Üstün Başarı Ödülleri için bu yılki başvuru süreci başladı. 

Haberin Devamı

Bireysel, Kurumsal, Özel Alan ve Özel olmak üzere dört ayrı başlık altında 12 farklı kategoride verilecek ödüllere başvurular 5 Haziran Pazartesi günü saat 24:00'e kadar sürecek.

BAŞLIKLAR VE KATEGORİLER
Bireysel Ödüller: Fen ve Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar ve Mimarlık, Sağlık ve Spor Bilimleri ve Sosyal ve Beşerî Bilimler olmak üzere dört farklı kategoride Yılın Doktora Tezi Ödülü verilecek. Bu ödüllere başvurular, bir önceki yıl içerisinde tamamlanmış doktora tezleri için doktora tezi sahibi ve tez danışmanı tarafından birlikte yapılacak.

Kurumsal Ödüller: Dijital Dönüşüm ve Büyük Veri Çalışmaları, Toplumsal Sorumluluk, Uluslararası İş Birliği, Üniversite-İş Dünyası İş Birliği ve Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü olmak üzere beş ayrı kategori bulunuyor. Bu ödüller için başvurular yükseköğretim kurumları tarafından yapılacak.

Haberin Devamı

Özel Alan Ödülleri: Milli Yenilik Ödülü ve Bilim Diplomasisi Ödülü kategorilerinde verilecek. Başvurular çalışmanın sahibi öğretim elemanı tarafından yapılacak. Başvurusu yapılacak çalışmaların, başvuru yapılan yıldan bir önceki yılda öğretim elemanı tarafından yürütülmüş ve tamamlanmış olması gerekiyor.

Özel Ödül: İlme ve Talebeye Hizmet Ödülü olarak yaptığı çalışmalarla eğitime ve bilime önemli katkılarda bulunmuş bilim insanlarına verilecek. Bu ödülle ilgili herhangi bir başvuru aranmayacak.

Başvuru şartları ile ilgili detaylı bilgiler http://odul.yok.gov.tr adresinden öğrenilebilecek

BAKMADAN GEÇME!