YÖK’ten, BM arabuluculuk uzmanı için ilan

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten, BM arabuluculuk uzmanı için ilan
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2015 15:59

YÖK, Birleşmiş Milletler’in (BM) anlaşmazlıkların barışçı yollardan çözümü ve arabuluculuk alanındaki faaliyetlerine destek olmak için kurulan “Arabuluculuk Uzmanlar Ekibi” (SBT) kadrosuna 8 personel alımı yapılacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), internet sitesinde BM “Arabuluculuk Uzmanlar Ekibi” (SBT) kadrosuna 8 uzman alınacağına yönelik bir duyuru yayınladı. Açıklamaya göre, bu kadroda görevli uzmanlardan, anlaşmazlıkların özünü teşkil eden veya çatışma çözümü bakımından önem taşıyan “Arabuluculuk ve Diyalog Süreçlerinin Tasarımı”, “Anayasa Yapımı”, “Doğal Kaynaklar”, “Yetki Paylaşımı”, “Güvenlik Düzenlemeleri”, “Cinsiyet ve Kapsayıcılık” gibi alanlarda BM yetkililerine danışmanlık yapmaları bekleniyor. 2016-2017 döneminde bu alanlarda sözleşmeli olarak 1 yıl süreyle görev yapacak 8 uzman alımı planlanıyor. İsteyen uzmanların, 14 Eylül’e kadar doğrudan başvuru yapmaları gerekiyor.

Sözleşmeli olarak bir yıl süreyle görev yapılacak

“Ülkemiz, BM içinde 2010 yılında Finlandiya ile birlikte ‘Barış için Arabulucuk’ isimli bir girişim başlatmış olup, halen bu girişim çerçevesinde kurulan ‘Arabuluculuk Dostlar Grubu’nun eş başkanlığını yapıyor. Bu alanda üstlendiğimiz öncü rol çerçevesinde, ülkemizden uzmanların da bu kadroya başvurmalarının faydalı olacağı ve ülkemizin görünürlüğünün artmasına katkı sağlayacağı değerlendiriliyor” denilen duyuru şöyle:

Haberin Devamı

“Söz konusu kadroda görevli uzmanların, anlaşmazlıkların özünü teşkil eden veya çatışma çözümü bakımından önem taşıyan ‘Arabuluculuk ve Diyalog Süreçlerinin Tasarımı’, ‘Anayasa Yapımı’, ‘Doğal Kaynaklar’, ‘Yetki Paylaşımı’, ‘Güvenlik Düzenlemeleri’, ‘Cinsiyet ve Kapsayıcılık’ gibi alanlarda BM yetkililerine danışmanlık yapmaları bekleniyor. 2016-2017 döneminde söz konusu alanlarda sözleşmeli olarak 1 yıl süreyle görev yapacak 8 uzman alımı öngörülüyor.
Kadroda görevli uzmanların, BM tarafından dünyanın çeşitli bölgelerindeki ihtilaflar bağlamında görevlendirildiklerinde 72 saat içinde intikal edebilecek şekilde çalışmaları, bu gibi görevlendirmelerin olmadığı zamanlarda ise BM’nin talepleri doğrultusunda çeşitli araştırma ve analizler hazırlamaları bekleniyor.

Kadın adaylar teşvik ediliyor

Kadroya atanacak kişilerin hukuk, kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, uluslararası iktisat veya diğer bölümlerden yüksek lisans veya doktora derecesine, arabuluculuk alanında en az 10 yıllık deneyime sahip olmaları gerekiyor. Adayların İngilizce’ye de ileri seviyede vakıf olmaları isteniyor. BM tarafından, Fransızca ve/veya Arapça’ya vakıf kadın adayların başvuruları özellikle teşvik ediliyor.
Personel alım süreci BM adına ‘Norwegian Regufee Council’ tarafından yönetilen ‘Arabuluculuk Uzmanlar Ekibi’ndeki kadroya http://www.webcruiter.no/WcMain/advertviewpublic.aspx?oppdragnr=2690583941 internet adresinden başvuruda bulunulması mümkün.
Kadroya ilgi gösteren uzmanların 14 Eylül 2015 tarihine kadar doğrudan başvuru yapmaları ve Dışişleri Bakanlığı’ndan Özgür Onay (Telefon: 0.312.292 11 25 E-mail: ozgur.onay@mfa.gov.tr irtibat kişisine bilgi vermeleri, başvurunun uygun şekilde takibi ve desteklenmesi bakımından önem taşıyor.”

Haberin Devamı

“Arabuluculuk Uzmanlar Ekibi”nin çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgilere http://peacemaker.un.org/mediation-support/stand-by-team internet adresinden ulaşılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!