YÖK Başkanı: Beklentimiz yüksek

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı: Beklentimiz yüksek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2024 11:52

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, NASA’nın düzenlediği uluslararası İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na (Human Exploration Rover Challenge) kabul edilen ilk Türk takımı olan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımıyla buluştu. YÖK Başkanı Özvar takımdaki öğrencilere, “Sizlerden beklentimiz yüksek” dedi.

Haberin Devamı

NASA’nın ev sahipliğinde 18-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek olan yarışmada, öğrencilerden insan gücüyle çalışan bir araç tasarlayıp üretmesi bekleniyor. Aracı kullanacak iki pilot, Ay ve Mars simülasyonları üzerinde belirlenmiş parkurda 10 engeli aşarak verilen 5 görevi tamamlamaya çalışacak. YÖK Başkanı Özvar, İTÜ Rektörü İsmail Koyuncu ile NASA’nın 30 yıldır düzenlediği yarışmaya kabul edilen ilk Türk takımını oluşturan öğrencilerle İTÜ’de bir araya gelerek sohbet etti. YÖK Başkanı Özvar, “Bu tür çalışmaların sürekliliği önem taşıyor. İşin burada kalmaması lazım. Sadece bir etkinlik veya bir müsabaka faaliyetine katılmak yeterli değil. Daha uzun vadeli sonuçları olacak şekilde işleri yönlendirmek çok önemli. Sizlerden beklentimiz yüksek” diye konuştu.

Haberin Devamı

DEPREM BÖLGESİNE EĞİTİM
Yarışmada birinci olmayı hedefleyen Bellatrix Uzay Takımı kaptanlarından Muhammed Şükrü Açıkbaş takım olarak bu yarışmaya kabul edilmenin gururunu yaşadıklarını belirterek “Uzaya giden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı önümüzü aydınlattı. Tüm yaz dönemini bu işe ayırarak yoğun bir çalışma yaptık ve kabul almayı başaran ilk Türk takımı olduk” dedi. Takımın diğer kaptanı Sadig Safarov, NASA’nın yarışma kuralları gereği 250 kişiye eğitim verilmesini istediğini belirterek, bu kapsamda sosyal sorumluluk projesi olarak deprem bölgesindeki çocuklara eğitim vereceklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!